Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

9 november 2022

Alle nieuwigheden in Adobe Photoshop 2023

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Wat kan je allemaal doen met de nieuwigheden die Adobe in verband met Photoshop heeft aangekondigd tijdens Adobe Max? Er werden weer enkele vernieuwing binnen het Adobe Creative Cloud-pakket doorgevoerd. Tijdens ons online Adobe CC Event toonden we alvast de meest interessante features. In deze blog zetten we ze allemaal nog een keer op een rij.  

Substance materials

Substance 3D is sinds vorig jaar een deel van Adobe geworden. De volledige suite had al een enorme bibliotheek aan materialen die je kon gebruiken om je designs een niveau hoger te tillen. Vorig jaar zagen we al een integratie met Adobe Dimension en Illustrator. Dit jaar is het de beurt aan Photoshop.

Je zal in de nieuwste Photoshop versie diverse materialen terugvinden. Bovendien biedt Adobe je ook de mogelijkheid om zelf extra materialen aan te maken en toe te voegen.

  • Zo maak je bijvoorbeeld zelf materialen door ze te fotograferen met Adobe Capture
  • Of kies je uit heel wat gratis materialen
  • Of download je betalende materialen

Wanneer je een materiaal kiest, zal dit als smart object heel je canvas vullen. Onderaan het luik met je materialen, kan je het object aanpassen naar wens. Gebruik deze materialen als achtergrond, filter, blendingmode… de opties zijn eindeloos.

© Adobe.com

Share for review

De rode draad doorheen Adobe Max was samenwerken en delen van je ontwerpen. Ook bij Photoshop werd de share for review optie aangekondigd. Wanneer je vroeger je bestand moest exporteren en heen en weer mailen met je klant verloor je veel tijd. Met deze nieuwe share for review deel je gewoon een link en kan je klant rechtstreeks online feedback geven. Dat kan aan de hand van comments, of zelfs door bepaalde dingen aan te duiden op je ontwerp. Jij krijgt de feedback rechtstreeks in werkruimte te zien. Belangrijk daarbij is dat je klant hiervoor geen Adobe licentie nodig heeft.

Wat een verhoging van efficiëntie. Toch?

 

Delete & fill en verbeterde selectie

Verder voegde Adobe nog enkele andere, kleinere nieuwigheden toe.

  • Delete & fill: Wil je een object verwijderen en vervolgens de lege ruimte weer opvullen? Dan is er nu een gloednieuwe sneltoets: SHIFT+DEL

Photoshop zal het object verwijderen en de lege ruimte content aware gewijs opvullen met behulp van AI technologie.

  • Door de grote investeringen in Adobe Sensei blijft Adobe grote stappen zetten, onder andere in hun selectiemogelijkheden. Ook dit jaar zitten hier weer heel wat nieuwigheden in verwikkeld. De snelheid van selecteren is aanzienlijk verbeterd en de selectie mogelijkheden worden dus alsmaar preciezer. Dat zorgt voor een gigantische tijdswinst.