Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

10 april 2020

3 Easter eggs in Photoshop

Natasja Van der Jonckheyd
Digital Marketeer bij Catena Company

Een easter egg is een verborgen boodschap in een programma, film, website, … Ook in Photoshop hebben de developers een aantal easter eggs verstopt. Het typische aan een easter egg: ze zijn verborgen en er moet naar gezocht worden. Zonder deze tips had je ze waarschijnlijk niet tegengekomen.

Gekleurde toast

Gekleurde toast

Je wist zeker al dat je de kleur van je interface kan aanpassen, maar wist je al dat je de kleur kan kiezen op basis van hoe hard je je toast gebakken wil? Probeer deze eens: open in Photoshop “Preferences > Interface”. Onder “Color Theme” zie je de verschillende kleuren waarin je je interface kan veranderen. Om deze te veranderen in toast icoontjes hou je SHIFT + Alt/Opt ingedrukt wanneer je op een Color Theme kleur klikt. Zo kan je kiezen hoe je je toast het liefste hebt.

Koffie

Koffie

Van deze easter egg is er ook een koffievariant. Heb je je koffie graag zwart? Of liever met wat melk? Om deze variant te ontdekken hou je SHIFT + Ctrl/Cmd ingedrukt terwijl je op een “Color Theme” variant klikt.

Banaan

Banaan

Wil je eens iets anders zien op je toolbar? Je kan de drie bolletjes om je toolbar te bewerken omtoveren in een banaan. Dat doe je zo: open de “Customize Toolbar”-menu via “Edit > Toolbar” of door te klikken op de 3 bolletjes in je toolbar. Wanneer je het venster te zien krijgt van “Customize Toolbar” hou je Shift ingedrukt en klik je op “Done”.

Ziezo, nu krijg je een banaan te zien in plaats van de drie bolletjes in je toolbar. Deze actie kan je opnieuw ongedaan maken door dezelfde stappen opnieuw te doorlopen.