Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

17 juni 2024

Stad Roeselare transformeert digitale communicatie met hun nieuw DAM-systeem

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company
We waren constant bezig met het verbinden van verschillende kanalen en het zorgen voor een gestroomlijnde samenwerking.
Yoke Aerbeydt, Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare
Yoke Aerbeydt
Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare

Een keerpunt dankzij Catena Company

De overstap van hun verouderde, onoverzichtelijke beeldbank naar DAM, gefaciliteerd door Catena Company, werd een keerpunt.

Met hulp van Catena Company werd gekozen voor een zorgvuldige opbouw van de taxonomie binnen DAM. “We hebben er onze tijd voor genomen, zoals aangeraden door Catena Company. Dit stelde ons in staat om goed na te denken over hoe we alles het beste konden structureren zonder te verzanden in te gedetailleerde categoriseringen.” Belangrijk was het creëren van brede, algemene thema’s die het voor iedereen, van nieuwe tot ervaren medewerkers, eenvoudig maken om de juiste assets snel terug te vinden.

We hadden ergens het voordeel dat we eigenlijk al een oude beeldbank hadden voor we in dit verhaal gestapt zijn. Die was helemaal in de soep gedraaid. Daar vonden we eigenlijk ook weer niets meer in terug. Dus we wisten vooral ook hoe we niet meer wilden eindigen en dat helpt wel om het helderder te stellen wat je dan wél wil.
Yoke Aerbeydt, Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare
Yoke Aerbeydt
Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare

De samenwerking met Catena Company en de implementatie van hun moderne DAM heeft Stad Roeselare niet alleen geholpen hun digitale assets effectief te beheren, maar ook de manier waarop het communicatieteam en andere diensten binnen de stad samenwerken fundamenteel verbeterd. Het project is een duidelijk voorbeeld van hoe technologie kan helpen om interne processen te stroomlijnen en een sterke, consistente merkidentiteit te onderhouden.

Als er nu iets niet in DAM te vinden is, vraagt iedereen zich af hoe dat kan. Het is een bewijs van hoe essentieel onze DAM is geworden in onze dagelijkse taken.
Yoke Aerbeydt, Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare
Yoke Aerbeydt
Medewerker Communicatie bij Stad Roeselare

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren