Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Bepaal je ROI met een heldere analyse

Met een heldere analyse wordt de blauwdruk voor het geautomatiseerde werkproces uitgetekend. Welke publicaties worden er gemaakt? Hoe vaak? Hoe snel moeten die beschikbaar zijn? Welke data wordt er gebruikt?

Het huidige werkproces wordt in kaart gebracht. Wie werkt er mee aan de publicaties? Welke taken worden er precies uitgevoerd? Hoeveel tijd wordt eraan gespendeerd? Welke uitdagingen stellen zich? Wat is de totale kost per publicatie?

Daarna worden de data, het ontwerp en de output van de publicaties in een Dynamic Data Publishing workflow geschetst. Waar en in welke vorm is de data beschikbaar? Wordt er gebruik gemaakt van design templates? Op welke andere taken kunnen mensen hun talenten loslaten? En wat is de ROI?

Plan een demo in

Wat Dynamic Data Publishing doet

Enkele technische zaken die Dynamic Data Publishing achter de schermen doet. Dit is slechts een greep uit de tools van onze specialisten.

InDesign Data mergen

InDesign Data mergen

Breng data uit verschillende bronnen samen, rechtstreeks in InDesign. Zo vermijd je fouten door eerst alle data elders te verzamelen en die daarna manueel in InDesign in te voeren. Je bespaart bovendien heel veel tijd.

PIM to Print

PIM to Print

Gebruik PIM data in prachtige opgemaakte designs. Dikwijls wordt er in publicaties slechts in beperkte mate gebruik gemaakt van de beschikbare product informatie. Omdat die moeilijk vindbaar is of omdat de designer niet van het bestaan ervan afweet. Dynamic Data Publishing brengt je PIM data naar print.

Scripting in Adobe InDesign met Javascript

Scripting in Adobe InDesign met Javascript

Dankzij scripting automatiseert Dynamic Data Publishing veel repetitieve en manuele handelingen. Zo integreren we met Creative Cloud apps en services en laten we systemen communiceren.

Afbeeldingen mergen in Adobe InDesign

Afbeeldingen mergen in Adobe InDesign

Voeg heel eenvoudig meteen de juiste afbeeldingen toe aan je ontwerp in InDesign. Vaak wordt er lang gezocht naar relevante en up-to-date afbeeldingen. Met Dyamic Data Publishing automatiseer je dit proces.

Redenen om in te zetten op Dynamic Database Publishing

Voor marketeers

Voor marketeers

  • Altijd automatisch de meest up to date productgegevens in je ontwerp
  • Geen onnodig copy/paste werk
  • Maak saaie catalogi aantrekkelijk met product gerelateerde beelden
  • Update ontwerpen in een handomdraai voor een nieuwe publicatie
  • 1 ontwerp voor eindeloos veel outputs
  • Eindig altijd met een foutloos ontwerp
  • Bespaar heel veel tijd
Voor IT

Voor IT

  • Laat bestaande databases onaangeroerd
  • Krijg niet langer aanvragen voor vervelende exports voor marketing
  • Bewaak bronbestanden nog beter

Waar Dynamic Data Publishing winsten boekt

Data verzameling

Data verzameling

De grootste winst wordt meestal gemaakt in het snel verzamelen van de nodige data en beeldmateriaal. Vaak staat die verspreid, in PIM- en ERP-systemen, Excel sheets of nog andere documenten. Die locaties zijn soms gemakkelijk toegankelijk, maar dikwijls is er nog een ‘database connector’ nodig.

Als alle inputdata verzameld is, dan wordt die gestructureerd aangeboden in het Dynamic Data Publishing proces.

Belangrijk is dat er aan de databases zelf niet geraakt wordt. Beheerders en andere gebruikers van de data hoeven zich dus geen zorgen te maken. Zij kunnen naar believen met de data werken en deze updaten. Zo werken de designers ook steeds met de juiste informatie.

Adobe InDesign templates

Adobe InDesign templates

Ook in het ontwerpproces is met database publishing een grote efficiëntieslag te slaan.

Soms wordt er al met Adobe InDesign templates gewerkt. Als dat niet het geval is dan worden die best aangemaakt. Catena Company kan je hierin opleiden, zodat je er zelf mee aan de slag gaat. Of je besteedt het uit aan Howart, en je bent meteen vertrokken.

Veel repetitieve manuele handelingen kunnen in InDesign geautomatiseerd worden. D.m.v. scripting, API’s en SDK’s integreren we met de Creative Cloud apps en services van Adobe. Zo verlossen we designers van het saaie werk en kunnen ze hun creativiteit loslaten op activiteiten met echte meerwaarde.

Snelle output

Snelle output

Op het einde van het ontwerpproces worden de publicaties foutloos uitgestuurd in het gewenste format. Naar print of digitale media, naar vestigingen, winkels, klanten, …

Het resultaat van het ganse Dynamic Data Publishing proces is een meetbare tijdswinst en een herverdeling van taken en rollen. Medewerkers in organisaties die Dynamic Data Publishing toepassen ervaren een shift naar werk dat waardevoller is en meer voldoening geeft. De ruimte wordt voor hen gecreëerd om hun skills te upgraden en naar de next level door te stromen.

De ROI van Dynamic Data Publishing is direct meetbaar op basis van de tastbare winsten, maar telt dubbel in de betere benutting van het potentieel van je mensen.

Tips & Inzichten

Onze specialisten geven op onze website regelmatig inzichten en tips weg. Bekijk hieronder de meest recente alvast.

Het bewijs & de opties

Dynamic Data Publishing biedt belachelijk veel opties. De projecten bij onze klanten zijn daarvan het bewijs. Lees ze en ontdek het zelf.

Meer oplossingen voor brandowners

Als brandowner sta je voor de uitdaging om klanten en prospecten snel en met de juiste content, in het juiste formaat en een gepaste stijl te benaderen. Je interne medewerkers en partners moeten vlot en zonder frustraties in deze snelle workflow meegenomen worden. Daarvoor biedt Catena Company workflow oplossingen op maat van jouw organisatie.

Digital Asset Management

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Customized Automation

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Omnichannel Publishing

Omnichannel Publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Vanuit een centraal contentsysteem publiceer je teksten, foto’s, video’s met 1 klik op de knop naar je website en meer.