Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

23 december 2022

3 Photoshop tips die je moet kunnen

Natasja Van der Jonckheyd
Digital Marketeer bij Catena Company

Aangezien Photoshop werkt met pixels, is het programma geschikt om posts voor sociale media te ontwerpen. Een computerbeeld bestaat uit pixels, door het te ontwerpen in Photoshop kan je de kwaliteit zo behouden als je op het correcte formaat je visuele content maakt. Indien je het achteraf vergroot gaat de kwaliteit achteruit. Wanneer je hier rekening meehoudt, kan je de feed van je eigen sociale media makkelijker onderhouden en wordt het aanpassen van je ontwerp een fluitje van een cent. Heb je meerdere afmetingen nodig voor dezelfde post? Dan gebruik je het beste artboards.

Sneller werken met de pen tool

Wanneer je de pen tool gebruikt, moet je vaak inschatten hoe het pad eruit zal zien. Dit kan je vermijden door elastisch aan te duiden. Wanneer je nu met de pen tool een element wil overtrekken, zal je op voorhand zien hoe het pad zal lopen.

  1. Ga naar de pen tool.
  2. Klik het tandwieltje aan.
  3. Vink de optie ‘elastisch’ aan.

Onder datzelfde tandwieltje vind je de mogelijkheid om je lijn van kleur en dikte aan te passen. Dit is aan te raden wanneer de standaard blauwe lijn niet opvalt op je afbeelding.