Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

1 september 2020

4 Chrome extensies voor grafische vormgevers

Natasja Van der Jonckheyd
Digital Marketeer bij Catena Company

Google Chrome is een van de meest gebruikte browsers wereldwijd. De snelheid en de handige UI zijn onmiskenbaar de grootste troeven van Google Chrome. Daarnaast kan je er ook interessante extensies aan toevoegen. Extensies kan je gebruiken in je webbrowser en kunnen je helpen bij het ontwerpen, om sneller te werken of om inspiratie op te doen.

Hoe download je extensies?

Eerst en vooral heb je uiteraard de webbrowser Google Chrome nodig. Je kan die installeren via je default webbrowser (Microsoft Edge of Safari). Daarna ga je naar de Chrome shop en kan je kiezen uit extensies en thema’s. Met thema’s kan je je webbrowser wat mooier maken. Naast de extensies voor grafisch vormgevers die we hier zo dadelijk opnoemen, heb je ook handige extensies voor wachtwoorden te bewaren, to do lists vast te leggen en veel meer.

WhatFont

Een font waar je de fontnaam niet van weet? Die kan je snel vinden met WhatFont. Je klikt op de extensie en hovert over het gewenste font. Je krijgt meteen te zien wat het font is, welke stijl, kleur, hoogte en de lijnhoogte. Voor webdesigners wordt de “weight” ook getoond. Handig om dit over te nemen in je eigen designs.

Eye Dropper

Met deze extensie kan je alle kleuren op een internetpagina lezen. Je klikt op je extensie en hovert over een bepaalde kleur op je webpagina. Zo krijg je de HEX, RGB & CMYK waarden te zien. De extensie slaat deze op, zodat je ze opnieuw kan bekijken of kopiëren.

Pinterest

Pinterest is interessant voor het vinden van inspiratie. Deze extensie kan alles wat op het web te vinden is opslaan. Dat kan gaan over afbeeldingen, inspiratie van bepaalde websites of andere ideeën. Als je over een afbeelding hovert kan je deze opslaan door op de Pinterest button in de afbeelding te klikken. Indien je een pagina wilt opslaan kan je op de Pinterest button klikken rechts bovenaan in je webbrowser. Zo kan je heel wat zaken organiseren, plannen en verzamelen op je boards.

De Pinterest Save button heeft ook een optie waarmee je visueel gelijkaardige afbeeldingen kunt vinden.

Muzli

Wat inspiratie nodig voor je volgende design? Dan is Muzli iets voor jou. Wanneer je een nieuwe tab opent in Google Chrome, zal Muzli je enkele nieuwsitems tonen die gerelateerd zijn aan design. Zo kan je kiezen uit websites zoals Behance, Dribbble of andere designwebsites. Zie het als je dagelijkse dosis inspiratie.

Het loont de moeite om deze Google Chrome extensies eens uit te proberen. Ze leveren je gratis inspiratie en eenvoudige tools die je werk vereenvoudigen.