Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

16 oktober 2018

3 nieuwe features van Adobe After Effects CC2019

Fernando Pauwels
Trainer Video & Animatie

Midden oktober betekent binnen de filmwereld dat we ook reikhalzend uitkijken naar de nieuwe features die Adobe met haar Creative Cloud aan de wereld voorstelt op Adobe Max. Vandaag lichten we een aantal nieuwe features van Adobe After Effects eruit. We kijken naar drie nieuwe features, namelijk het aangepaste Essential Graphics paneel, de aangepaste 3D werkruimte en de puppet pin tool die is uitgebreid.

Adobe CC2019: De essential graphics paneel 

In het Essential graphics paneel kan je binnen After Effects templates aanmaken voor editors die alleen maar moeten monteren binnen Premiere Pro. Een frustratie voor veel van de mensen die zo templates maakten, was dat ze niet konden aangegeven dat het lettertype ook mocht aangepast worden. Dat kan je nu wel.  

Ook kan je bepaalde parameters binnen het Essential Graphics paneel gaan groeperen, waardoor je beter het overzicht bewaard. 

Tenslotte kan je ook binnen ditzelfde paneel aangeven dat bepaalde templates tijds responsief zijn. Dat wil zeggen dat je de intro en outro van een animatie kan aanpassen in lengte, waardoor je bepaalde animatie elementen in de tijd kan beschermen. Je kan in- en uit animaties korter of langer maken maar een bepaalde minimum tijd aan animatie zal altijd behouden blijven binnen deze optie. 

Aanpassingen in de 3D werkruimte 

Een belangrijke wijziging voor iedereen die met 3D werkt binnen After Effects is dat vanaf nu al de 3D kanaal effecten, zoals fog 3D, depth matte, depth of field, etc. werken op 3D lagen binnen After Effects. Voorheen kon je deze effecten alleen toepassen op correct geformatteerde 3D elementen in een 3D software applicatie. Dat maakt het makkelijker om 2D in een 3D omgeving te plaatsen zonder eerst de omweg naar een 3D pakket te maken.

De verbeterde puppet pin tool van After Effects

De puppet pin tool heeft ook een facelift gekregen. Er zijn nieuwe types pins aan toegevoegd waardoor je de positie, de schaal en de rotatie van een pin kan definiëren. Zo krijg je meer controle over hoe de ‘mesh’ vervormd wordt rondom de pin. 

Wil je deze features hands-on oefenen?