Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

4 augustus 2020

Hoe je artwork beschermen tegen diefstal?

Tim Melis
Media Workflow Consultant bij Catena Company

Wie al langer als creatieve professional aan de slag is, zal het ongetwijfeld al hebben meegemaakt: het artwork dat jij of je collega na vele slapeloze nachten ontworpen hebben, duiken ergens zonder jouw toestemming op. Plots zie je het resultaat van jullie noeste arbeid in gebruik door een andere onderneming of gedrukt op een kledingstuk in de rekken bij een fashion retailer. Die toestemming hebben jullie nooit verleend en toch gaat iemand aan de haal met al jullie harde werk. Dit laat niemand onberoerd en al snel raken de gemoederen verhit. Hoe durven ze?

Een ander scenario als voorbeeld. Compleet onverwacht ontving je een aangetekend schrijven van een gerenommeerd advocatenkantoor met het verzoek tot onmiddellijke stopzetting van het gebruik van jullie foto’s in het straatbeeld. Enige tijd geleden begonnen jullie, na lang zoeken, een mooie samenwerking met een externe fotograaf die in jullie opdracht prachtige foto’s nam. Blijkbaar stond in de kleine lettertjes van de verkoopovereenkomst dat het eigendomsrecht bij de fotograaf bleef rusten, en het gebruikersrecht beperkt was in tijd en enkel het gebruik voor online toepassingen toeliet, in lage resolutie dus. Vanaf die dag startte een juridisch getouwtrek zonder winnaars.

Dat dit onderwerp nog steeds brandend actueel is, bewees de laatste ‘Brandownersday’ van Catena Company waar tijdens de sessie met Meester Backx auteursrecht uitvoerig werd besproken. Er volgden dan ook meerdere beklijvende getuigenissen van verschillende aanwezigen in de zaal die allemaal de problematiek onderschreven.