Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

9 juli 2021

Hoe artificial intelligence jouw marketing content creation proces versnelt

Fernando Pauwels
Trainer Video & Animatie

Adobe Sensei brengt AI onder de motorkap van de Adobe suite

Sensei is Adobe’s onderbouw om AI te integreren in gans de Adobe suite. Sinds de introductie ervan zo’n vijf jaar geleden, is het platform uitgebreid om een breed scala aan Adobe SaaS applicaties te ondersteunen. De veelzijdigheid van Sensei en de brede integratie maken dat het algoritme kan leren uit data die het verzamelt uit tal van toepassingen.

Adobe gebruikt integraties onder de motorkap om Adobe Sensei toe te voegen aan hun producten. Creative Cloud-software zoals Photoshop, Illustrator, After Effects en Premiere Pro worden volledig ondersteund door Adobe Sensei.

Slimme automatisering van het Digital Asset Management voor brandowners

Integratie van DAM

DAM (Digital Asset Management) systemen laten je toe om makkelijk digital assets (foto, video, InDesign files, PDF, …) te stockeren, organiseren, zoeken, en te delen. Dat doen ze door metadata toe te voegen aan de bestanden en ze te indexeren.

DAM systemen worden ook steeds vaker geïntegreerd met andere systemen, zoals WCM (web content management), CMS (customer management systemen), PIM (product information management), project management, marketing automation, … Noem maar op. Catena Company is al jaren gespecialiseerd in de naadloze integratie van DAM met andere systemen.

Integraties van DAM systemen vereenvoudigen de toegang tot specifieke digital assets. Zo zorgen ze voor een vlottere samenwerking tussen verschillende medewerkers en afdelingen. Denk bijvoorbeeld maar aan een grafisch ontwerper die productdata nodig heeft om technische fiches te maken.

DAM automatisatie met AI

Het blijft echter een uitdaging om de enorme hoeveelheid aan digital assets optimaal te benutten; om verschillende target customers de juiste customer experience te bezorgen. AI maakt het mogelijk om sneller de juiste content te vinden op basis van meer intuïtieve zoekacties. Vergelijk het gerust met de manier waarop Spotify suggesties maakt, specifiek voor jou.

Met AI kunnen processen zoals het zoeken naar afbeeldingen waar bijvoorbeeld een persoon met een zonnebril op voorkomt heel makkelijk geautomatiseerd worden. Eenvoudige acties zoals het taggen van grote hoeveelheden afbeeldingen gebeuren met AI volledig automatisch. Het categoriseren van digital assets wordt dus veel dynamischer en het ganse proces versnelt enorm dankzij automatisatie.

Als je dus een goed beeld hebt gevormd van de klant die je met jouw marketing wil bereiken, dan creëer je met de beschrijving van die persona heel erg snel precies de juiste content die jouw target customer weet te waarderen.

Automatiseer de creatie en het beheer van je digitale assets

AI versnelt je content creatie proces dus op twee verschillende manieren.

  • Sensei biedt je een uitgebreid (en razendsnel uitbreidend) pallet aan intelligente tools in de toepassingen van de hele Adobe suite.
  • DAM automatisatie met AI stelt je in staat om je digitale assets gemakkelijker te beheren en optimaal te gebruiken.

Catena Company brengt al jarenlang expertise in content creatie, IT en automatisatie samen. Nieuwe AI-gebaseerde tools in de Adobe toepassingen worden door gebruikers vaak snel opgepikt. Wie de finesses in de vingers wil krijgen kan bij Catena Company terecht voor training.

Het beheren van de steeds groeiende hoeveelheid aan digitale assets is voor veel brandowners dikwijls een moeilijker gegeven. Het is vaak tijdrovend en – door de vele manuele handelingen – foutgevoelig. De automatisatie van je DAM is als brandowner één van de beste investeringen die je kunt maken. Zeker nu marketAI het proces gevoelig kan versnellen en verbeteren.