Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

8 juni 2020

Adobe CC Libraries plug-in voor Microsoft Word en PowerPoint

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Enige tijd geleden schreven we in een vorige blog over waarom je aan de slag zou moeten gaan met Adobe CC Libraries. Het is duidelijk dat deze content bibliotheken binnen je Creative Cloud je veel flexibiliteit bieden. Ze geven je de mogelijkheid om bestanden, afbeeldingen, teksten, vectorfiles, kleurpaletten, enz. te verzamelen en te beheren. Maar je kan ze ook delen met collega’s en freelancers. Het maakt niet uit of die intern of extern werken.

Zo’n Adobe CC Library kan dus alle elementen voor het beheren van je brand bevatten en is zeer toegankelijk als je met verschillende mensen op verschillende locaties en verschillende tijdstippen moet samenwerken.

Integratie met populaire Microsoft Office 365 tools

Om deze toegankelijkheid nog te verhogen, ontwikkelde Adobe een plug-in voor Microsoft Word en PowerPoint. Adobe werkte al eerder met Microsoft samen voor de implementatie van PDF diensten in Office 365 en uiteraard ook voor Adobe Sign.

Met de Adobe CC Libraries plug-in voor Word en PowerPoint heb je al jouw brandelementen bij de hand en kan je ze direct gebruiken in documenten en presentaties.

Om de plug-in te installeren, moet je uiteraard aangemeld zijn in je Creative Cloud desktop-app. Daarna open je Microsoft Word of PowerPoint. Je zoekt bij de invoegtoepassingen naar ‘Adobe Creative Cloud voor Word en PowerPoint’, klikt op toevoegen en de plug-in is klaar om te gebruiken. Werk je in een Office 365 omgeving die centraal beheerd wordt? Dan kan het zijn dat je even bij de beheerder moet aankloppen om rechten te verkrijgen voor het downloaden van plug-ins.

Als je je aanmeldt in de Adobe CC Libraries plug-in, dan heb je onmiddellijk toegang tot je CC Libraries en de daar bijhorende content.

Wil je in Microsoft Word of PowerPoint een afbeelding uit je Adobe CC Library toevoegen? Dan werkt dat op exact dezelfde manier dan bij andere afbeeldingen die je invoegt vanop je computer.

Ook tekstelementen uit je bibliotheek kan je heel eenvoudig toekennen aan je document. Je selecteert de tekst waarop de stijl of kleur van toepassing is en in real time zie je het resultaat. Precies zoals je dat gewoon bent in de Adobe toepassingen. Heb je binnen je Adobe CC abonnement ook een abonnement op Adobe Stock, dan kan je ook beelden vanuit Adobe Stock gebruiken in je presentaties en documenten.

De plug-in werkt bovendien in twee richtingen. Je kan niet enkel elementen uit je Libraries gebruiken in Word en PowerPoint, je kan ook nieuwe elementen vanuit je document toevoegen aan je Libraries. De werkwijze is net dezelfde zoals je dat gewoon bent in de Adobe toepassingen.

Let echter wel op dat een update in je Libraries niet automatisch de gebruikte elementen in al je Word en PowerPoint bestanden mee aanpast. Als je dus bijvoorbeeld een nieuwe versie van je logo of een ander kleurthema wil gebruiken, dan is het natuurlijk even opletten geblazen.

Efficiëntie en sterke positionering van je brand

De integratie met de populaire Microsoft Office tools Word en PowerPoint is een zegen voor de Adobe CC Libraries. Alle brandelementen zijn meteen bereikbaar op een centrale, toegankelijke plek. Meer brandowners zullen de voordelen van Adobe CC Libraries ontdekken en er gebruik van maken in hun dagelijks werk. Bovendien zullen documenten meer conform de afgesproken huisstijl opgemaakt worden.

De integratie van Adobe CC Libraries in Microsoft Word en PowerPoint resulteert steevast in een hogere efficiëntie bij het produceren van documenten en in een sterkere positionering van je brand.