Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

17 juni 2024

5 redenen om over te stappen van een mappenstructuur naar een moderne DAM

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Als brandowners groeien en hun digitale assets zich opstapelen, staan ze vaak voor een cruciale beslissing: blijven ze vertrouwen op traditionele mappenstructuren of maken ze de overstap naar een meer geavanceerd systeem met filters, zoals een modern Digital Asset Management (DAM) platform? Voor velen is de investering in tijd en energie die ze hebben gestoken in het opzetten van hun huidige mappenstructuur een belangrijke overweging. Laten we kijken waarom de overstap naar een modern DAM-systeem een verstandige keuze kan zijn, zelfs voor degenen die gehecht zijn aan hun bestaande organisatie.

Tijdsbesparing en efficiëntie

Een van de meest overtuigende voordelen van filters ten opzichte van mappen is de verbeterde efficiëntie en tijdsbesparing die ze bieden. Met geavanceerde zoek- en filtermogelijkheden kunnen gebruikers snel en nauwkeurig de specifieke assets vinden die ze nodig hebben, zelfs binnen een complexe structuur. Dit betekent dat er minder tijd besteed wordt aan het handmatig doorzoeken van mappen.

Nieuwe medewerkers geraken sneller vertrouwd met de structuur van het systeem. Dankzij gedetailleerde en duidelijke metadata kunnen ze direct vanuit de zoekbalk gericht zoeken naar de assets die ze nodig hebben, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de inwerktijd.

 

Toegangsbeheer en veiligheid

Een modern DAM-systeem biedt ook voordelen op het gebied van toegangsbeheer en veiligheid. Admins kunnen eenvoudig rechten en toegangsniveaus instellen, wat betekent dat bepaalde gebruikers alleen toegang hebben tot de assets die voor hen relevant zijn. Dit zorgt voor een veiliger en meer gecontroleerde toegang tot gevoelige informatie. Beslis op voorhand wie de rol van admin zal vervullen en wat hun specifieke verantwoordelijkheden zullen zijn.

 

Hoewel de overstap naar een filterstructuur in een modern DAM-systeem in eerste instantie ontmoedigend kan lijken, biedt het aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele mappenstructuren. Met de juiste ondersteuning en begeleiding kunnen brandowners profiteren van de voordelen van filters en hun digitale assets effectiever beheren, distribueren en controleren.

Twijfel je nog over de keuze tussen mappen en filter? Lees onze blog De belangrijkste verschillen tussen Bynder DAM en SharePoint voor concrete voorbeelden.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant