Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

18 november 2022

Adobe Photoshop versus Adobe InDesign

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Adobe Photoshop en Adobe InDesign zijn al een tijdje de big two van Adobe. Beide hebben hun eigen charmes. Maar wanneer kies je het best voor Photoshop en wanneer grijp je naar InDesign? Kom er in deze blog achter.

Afbeelding versus tekst

Een andere reden waarom je beter InDesign gebruikt voor zaken zoals een magazine komt door de hoeveelheid tekst. InDesign biedt je de mogelijkheid om je tekst makkelijk op te maken. Je kan verschillende stijlen opslaan waardoor je met één muisklik de opmaak kan toepassen. Zo kan je snel en makkelijk je werk vormgeven. Daarenboven werkt InDesign aan de hand van vectors (enkel de teksten), net zoals Illustrator, in plaats van pixels, zoals Photoshop doet. Dit zorgt ervoor dat de tekst die je gebruikt in je werk duidelijk blijft, ongeacht de grootte waarin het wordt afgedrukt. Aangezien Photoshop werkt met pixels kan je deze beter inzetten voor het bewerken van afbeeldingen.