Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

19 januari 2022

Adobe schakelt licentieservers uit

Tim Melis
Media Workflow Consultant bij Catena Company

Waarom veel bedrijven nog steeds vertrouwen op legacy single purchase software

Steeds vaker komen budgetten onder druk te staan en wordt er verwacht betere resultaten te halen met minder middelen. Corona versterkte dit effect nog. Veel ondernemingen moeten het nu eenmaal stellen met beperkte middelen en kunnen niet steeds alle soft- en hardware onmiddellijk vernieuwen naar de state-of-the-art. Nieuwe features brengen vaak wel nieuwe mogelijkheden, maar een grote groep van gebruikers kan het werk prima voortzetten met een minder recente versie.

Zo zijn er – 9 jaar nadat Adobe haar toepassingen naar de Creative Cloud bracht – nog steeds gebruikers die niet overwogen de overstap te maken naar het Adobe Cloud model. Zij blijven werken met hun geliefde legacy “Adobe Creative Suite” die ze ooit aanschaften in een single purchase. Na een eenvoudige installatie en online activatie werkt deze software nog steeds onbeperkt, mits het besturingssysteem het toelaat.

Reactivatie single purchase software niet meer mogelijk

Tijdens de Kerstperiode kwam er helaas een kink in de kabel toen Adobe besloot de desbetreffende activatieservers offline te brengen. Wie dus software moet herïnstalleren, zal daar misschien wel in slagen, maar de activatie zal niet langer mogelijk zijn. De software zal niet meer bruikbaar zijn na de demo periode. Het feit dat die ooit werd aangekocht, verandert niets aan de zaak.