Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

16 november 2022

Alle nieuwigheden in Adobe Premiere Pro 2023

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Elk jaar zitten we op het puntje van onze stoel om de nieuwe features van Adobe Creative Cloud te weten te komen. Tijdens Adobe’s event, Adobe Max, onthullen ze de meest innovatieve nieuwigheden. Gedurende ons gratis online Adobe CC Event overlopen wij de interessantste. Ook Premiere Pro is aan bod gekomen. Een programma dat weer enkele fijne veranderingen heeft meegekregen. Wat zijn de nieuwe toevoegingen? En hoe werken ze? Kom het in deze blog allemaal te weten.

Audio mixen

Wat een gamechanger, deze nieuwe feature! Of mogen we wel nieuw zeggen? Het is geen aangekondigde release van Adobe Max, maar het is er wel één om ‘U’ tegen te zeggen. Maak komaf met alle tijd die je besteedt aan het juist knippen van je audio. Of als je een jaar geleden greep naar Adobe Audition om een goede remix van je audio te krijgen, kan het nu intern in Premiere Pro. Allemaal door de remix tool die onder de ripple edit tool staat. Je neemt simpelweg je audioclip vast en sleept dit tot de gewenste lengte. Er zijn enkele gekartelde stukjes te zien. Dit zijn de plaatsen waar Premiere Pro geknipt en geplakt heeft. Luister daarom zeker nog een keer of deze remix je verwachtingen inlost. Gebruik het audiopaneel om te mixen totdat de audio naar wens is of gebruik het om meerdere variaties te maken.

Frame.io integratie

Frame.io maakt sinds kort deel uit van je Creative Cloud-abonnement. Hoe werkt dit minder gekende platform?

Het is eigenlijk heel makkelijk. Je uploadt de actieve sequence in Premiere Pro en kiest voor share for review. Je krijgt de mogelijkheid om de persoon, met wie je het project deelt, rechtstreeks te mailen met een online link en een extra boodschap.

Het groot voordeel van Frame.io? Het werkt via een camera-to-cloud systeem. Daardoor kan deze persoon van eender waar ter wereld, thuis, op kantoor, in een ander land of zelfs een ander continent feedback geven. Deze feedback wordt gegeven in de vorm van tekst of een aanduiding op het scherm. Het project in Frame.io is gelinkt en geeft je de mogelijkheid om de feedback in Premiere Pro te bekijken. Wanneer je een comment aanduidt, ga je meteen naar het juiste moment in je tijdslijn. Een tip? Maak het jezelf makkelijk door reacties te groeperen, af te vinken en te beantwoorden.

Helaas moeten we wel meegeven dat er een limiet staat op het aantal video’s die je uploadt op Frame.io. Wil je dit graag verhogen of wil je de mogelijkheid hebben om in verschillende teams te werken? Dan moet je zeker de betaalde versie van dit platform overwegen.

© Adobe.com

En het wordt nog beter…

  • Inner en outer strokes: met strokes werken, dat is niets nieuw. Wat wel nieuw is, is dat je de plaats van je strokes kan kiezen. Zet je ze aan de buitenkant, binnenkant of in het midden? De keuze is aan jou. Meerdere strokes toevoegen is evenzeer mogelijk.
  • Flexibelere uitlijning: tekst- en vormelementen uitlijnen in één klik… Ja, vanaf heden is het mogelijk. Wanneer je alle tekst samen met de vorm selecteert, dan kunnen de elementen gegroepeerd worden. Dit is een veel flexibelere manier van werken dan met alignment tools. Dankzij deze kleine verandering kan het.
  • Bulkbewerkingen van titels op de tijdlijn: gedaan met tekstelementen apart aan te passen. Door ze samen te selecteren vind je in het essentials graphics paneel alle gedeelde elementen terug. Indien je iets binnen deze elementen verandert, wordt dit meteen toegepast op alle tekstelementen.
  • Video preview per codec: voorheen had je een groot assortiment aan codecs. Deze zijn er nog steeds, alleen is Apple ProRes 422 nu de standaard geworden. Niet alleen voor de Applegebruikers onder ons, maar ook voor de Windowsgebruikers.