Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

20 augustus 2024

De battle of the brands: Hoe een DAM-systeem jouw merk kan redden

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Je voelt het waarschijnlijk al een tijdje: de concurrentie in de markt wordt steeds feller. De druk komt niet alleen van je doelgroep, maar ook van je leveranciers. Dit is de battle of the brands. Het is een jungle daarbuiten, en alleen de slimste overleven. Maar geen zorgen, wij hebben een geheime wapen voor je!

Daar helpt een DAM-systeem bij

Hier komt een DAM-systeem (Digital Asset Management) om de hoek kijken. Denk aan een DAM-systeem als jouw geheim wapen in de battle of the brands. Het helpt je niet alleen om al je content op één centrale plek te beheren, maar maakt het ook mogelijk om snel en efficiënt te werken.

 

 

3. Efficiëntie in samenwerking

Centralisatie van assets: Een DAM-systeem centraliseert al jouw digitale assets, zodat elk teamlid en elke partner toegang heeft tot dezelfde bronnen. Dit voorkomt miscommunicatie en dubbele assets.

Workflow optimalisatie: Door workflows te stroomlijnen, kunnen teamleden en externe partners naadloos samenwerken, ongeacht hun locatie.

4. Betere versiebeheer en toegangscontrole

Versiebeheer: Altijd toegang tot de laatste versie van je assets, terwijl je oude versies kunt archiveren of terughalen wanneer nodig.

Toegangscontrole: Beheer wie toegang heeft tot welke bestanden, zodat je gevoelige informatie beschermd blijft.

 

Waarom jouw dealernetwerk hier blij mee is

Voor merken met een dealernetwerk is consistentie cruciaal. Je wilt dat jouw merk overal hetzelfde uitstraalt, ongeacht wie de content beheert en waar de content gedistribueert wordt. Met een DAM-systeem zorg je ervoor dat iedereen toegang heeft tot up-to-date assets. Dit betekent dat jouw merk altijd sterk en consistent naar buiten treedt.

Daarnaast kun je specifieke toegangsrechten toekennen aan verschillende dealers, zodat zij alleen toegang hebben tot de content die voor hen relevant is. Dit maakt de distributie van marketingmaterialen efficiënter en zorgt ervoor dat jouw merkboodschap uniform blijft.

 

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant