Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

22 januari 2024

Hoe slim mediabeheer tot optimale oogst leidt: de rol van DAM bij DCM

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

De Ceuster Meststoffen klinkt bij iedereen met groene vingers bekend in de oren. De internationale speler had te kampen met verouderde technologie. Sfeerbeelden die genomen zijn door hun eigen fotograaf, en die de kern van al hun marketingcampagnes zijn, waren moeilijk terug te vinden. De correcte productafbeeldingen voorzien werd een complexere taak en het verouderd systeem had weinig doorgroeimogelijkheden. Samen met Catena Company hebben ze de overstap gemaakt naar een nieuw DAM-systeem.

Samen richting de toekomst

Het grote voordeel van hun nieuw DAM-systeem is de gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het voor iedereen binnen de organisatie makkelijker om sneller wegwijs te raken en alles onmiddellijk terug te vinden. Door het gebruik van metadata kan er binnen de bestaande assets snel gezocht worden. Het automatisch genereren van metadata via AI is een welgekomen evolutie. Het goed uitdenken van filters en taxonomie, brengt een zoekopdracht in enkele klikken tot een goed einde. Een veel efficiëntere werkwijze dan het voormalig mappensysteem.

Een feilloze overstap naar een nieuwe DAM

De overstap maken naar een nieuw DAM-systeem brengt veel onzekerheden met zich mee. Catena Company zorgde ervoor dat de migratie van het oude platform naar hun nieuwe DAM feilloos is verlopen. In samenwerking met het team van DCM is het platform naar de wensen van de klant ingericht. De branding, taxonomie, afgeleiden, metadata zijn conform de gebruikte business cases. DAM is nu de single source of truth voor alle media assets en past zo perfect binnen de online architectuur visie van De Ceuster Meststoffen.  

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren