Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

21 augustus 2023

CM bouwt aan nieuwe website met DAM-integratie

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Gezondheidsfonds CM is volop bezig met de migratie van hun websites naar een nieuw Content Management Systeem. Met een daarbij horende Digital Asset Management oplossing. Na een lang evaluatieproces waarbij gekeken werd naar referenties, de technische kwaliteiten en de prijs, kwam Catena Company als beste DAM-partner uit de bus.

CM stond voor verschillende uitdagingen. Aan de ene kant hadden ze de migratie naar het nieuwe CMS-systeem en aan de andere kant moest dit nieuwe systeem probleemloos kunnen communiceren met een nieuwe DAM. Maar hoe groter de organisatie, hoe moeilijker het is om een overzicht te behouden van je assets. Voornamelijk wanneer je over de landsgrens heen werkt. Voor het project beschikte CM nog niet over een DAM-systeem.

Maar daar stopt het opzetten van een nieuw DAM-systeem nog niet. Niet alleen moet de look and feel aansluiten bij de huisstijl van de CM, maar het moet ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Daarom werd er in de volgende fase gekeken naar de afbeeldingen, sliders en tiles die de user experience nog beter konden maken.

Gezien het aantal CM-medewerkers en de verschillende profielen die in de toekomst met de DAM zullen werken, zijn duidelijke afspraken rond gebruikersrechten nodig. Daarvoor werd iedere gebruiker verdeeld in groepen en profielen. Groepen bepalen wie wat mag zien, terwijl profielen bepalen wie wat mag doen. Een groep bestaat bijgevolg uit verschillende profielen.

Tenslotte werd de single sign on geïmplementeerd. Hiermee kan iedereen met zijn werkmail en wachtwoord inloggen zonder voordien over een account te beschikken. Niet alleen is dit veiliger, maar het wijst meteen de standaard ingestelde rechten toe aan een nieuw account. Dit bespaart de administrators heel wat tijd aangezien zij niet elk account apart moeten afgaan om rechten toe te kennen.  

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren