Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

27 januari 2021

Livestreamen, hoe begin je eraan?

Fernando Pauwels
Trainer Video & Animatie

Basismateriaal

Laten we beginnen met het materiaal. Neen, je hoeft niet te investeren in high-end camera’s, maar enkele basics zijn absoluut noodzakelijk. Je wilt tenslotte goede audio en video en het geheel mooi in beeld brengen, eventueel met ondertiteling of andere tekstuele elementen.

  • Voor de audio heb je een aparte micro nodig die dicht bij jou staat, want in-camera mic’s zijn veel te zwak en pikken een heleboel ruis op.
  • Met een HDMI camera’s kan je verschillende camerastandpunten in beeld brengen.
  • Een HDMI monitor laat toe om de verschillende video streams te bekijken.
  • Een Atem Mini Pro tenslotte, is het hart van je livestreaming studio. Een wat? De Atem Mini Pro is niet meer of minder dan een switchpanel waarmee je live de verschillende audio- en videokanalen mengt en tekstelementen invoegt. Het is de ideale tool om als brandowner te starten met livestreaming.
  • Uiteraard zorg je ook voor een mooie setting. Een green screen is daarbij onontbeerlijk.

Dit alles kost je heus geen fortuin en is niet moeilijker te installeren dan een printer. Bepaalde zaken slingeren misschien nog ergens op kantoor rond, zoals bijvoorbeeld een ongebruikte HDMI monitor.

Kennis en soft skills

Goed gerief is half werk, maar waardeloos zonder de andere helft. Je moet ook weten hoe je dit materiaal optimaal gebruikt en vergeet zeker niet de soft skills die je nodig hebt om een livestream te realiseren die de aandacht van de kijker vasthoudt.

  • Op de Atem Mini Pro beheer je de centrale bediening. Je moet weten hoe je de audio- en videobronnen aansluit en hoe je ze mengt. Dat is helemaal niet moeilijk en na wat oefening heeft iedereen dit in de vingers.
  • Voor het maken van titels is een beetje kennis van Adobe Photoshop
  • De soft skills worden misschien wel het meest over het hoofd gezien. Hoe kom je over in beeld? Hoe spreek je met overtuiging op een livestream? Hoe vertel je vlot met een teleprompter? Het natuurlijk en overtuigend overkomen is essentieel om de kijker te blijven boeien. Je wilt niet dat die wegzapt!

Catena Company helpt je graag op weg, want livestreaming is dé manier om te connecteren met je doelpubliek. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid: zakelijke presentaties, talkshows, training, workshops, productvoorstellingen, demo’s, instructies, etc.

Wil je kennis over het gebruik van de Atem Mini Pro?
Wil je je soft skills voor livestreaming bijschaven?
Weet je niet goed hoe je met een green screen moet werken?