Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

17 januari 2023

Opleidingsverplichtingen binnen de arbeidsdeal

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

In november 2022 werd de nieuwe wet over de ‘arbeidsdeal’ gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De regering werkte een volledig pakket aan maatregelen uit om de werkzaamheidsgraad een serieus stuk op te krikken tegen 2030.

Één van de belangrijke pijlers in dit pakket is het stuk rond levenslang leren en het recht op opleiding. Tot nu toe kenden we al wel het collectief recht op opleiding, een gemiddelde aan opleidingsdagen berekend per FTE over de onderneming. Dit recht wordt nu getransformeerd naar een individueel opleidingsrecht voor elke werknemer.

Opleidingsverplichtingen voor je marketing team

De nieuwe verplichtingen binnen deze arbeidsdeal creëren tal van opportuniteiten voor je marketingteam. Als geen ander weten wij dat zij geconfronteerd worden met een gigantische content explosie. Er moet meer en meer content gemaakt worden voor meer en meer toepassingen en platformen.

Elke situatie is uniek. Iedereen wordt op een andere manier geconfronteerd met deze content explosie. En de skillset van iedere werknemer is anders.

Hét moment dus om samen met ons te bekijken hoe we binnen deze arbeidsdeal jouw marketingteam een level hoger krijgen. Als expert in trainingen binnen content creatie helpen wij je graag met suggesties op maat van jouw team. Plan dus gerust een call in om samen te bekijken welke opleidingen het meest geschikt zijn voor jou of je team.

Ik wil graag suggesties voor mijn team

Welke opleidingen?

Naast het individueel opleidingsrecht moeten werkgevers elk jaar een opleidingsplan voorzien dat bestaat uit een mix van formele en informele opleidingen.

Formele opleidingen

Formele opleidingen worden gegeven door een trainer of spreker en zijn door hen ontwikkeld.

Deze opleidingen worden gekenmerkt door een hoge graad van organisatie van de opleider of opleidingsinstelling. Die opleidingen kunnen zowel in een open aanbod plaatsvinden (dus samen met andere deelnemers van andere organisaties) of ontwikkeld op maat van uw organisatie.

Informele opleidingen

Informele opleidingen zijn de opleidingsactiviteiten, andere dan de formele opleidingen die rechtstreeks betrekking hebben op het werk. Zij hebben een hoge graad aan zelforganisatie en de inhoud wordt bepaald door de individuele behoefte op de werkplek.leidingen worden gekenmerkt door een hoge graad van organisatie van de opleider of opleidingsinstelling. Die opleidingen kunnen zowel in een open aanbod plaatsvinden (dus samen met andere deelnemers van andere organisaties) of ontwikkeld op maat van uw organisatie.