Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

19 november 2019

What’s new and better in Adobe Illustrator 2020

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Adobe Max, de jaarlijkse creatieve conferentie van Adobe, bracht zoals steeds weer heel wat nieuwigheden en verbeteringen mee. Zo ook voor Adobe Illustrator 2020.

Vereenvoudiging van paden

Één van de nieuwigheden is de vereenvoudiging van paden. Gebruik je complexe paden in je ontwerpen, en vind je het niet altijd even evident om die te bewerken, dan ben je met deze nieuwe feature enorm geholpen.

Spellingscontrole

Het zal niet de meest wereldschokkende nieuwe feature zijn die Adobe ooit heeft aangekondigd, maar wel eentje waarop veel mensen al geruime tijd zaten te wachten. De spellingscontrole in Adobe Illustrator. Bij elk ontwerp waarop tekst wordt gebruikt, moet je dus niet langer zorgen maken over de spelling. Illustrator zal automatisch fouten markeren.

Exporteren

Het bewaren en exporteren in de achtergrond, is nog een feature waar we al heel lang naar uitkeken. Je hoeft dus niet langer kostbare tijd te verliezen en kan rustig blijven verder werken, terwijl Adobe Illustrator jouw ontwerpen verwerkt. Van zodra je export klaar is, informeert Adobe Illustrator je nog even, waardoor je zeker bent dat het proces voltooid is.

Snelheid Illustrator CC 2020

Ingewikkelde effecten toepassen op je Adobe Illustrator artwork vraagt vaak veel rekenkracht. In CC2020 werd door Adobe de performantie gevoelig verhoogd.

iPad versie

In de laatste nieuwe versie van Adobe Illustrator zijn het aantal nieuwe features beperkt. Echter, we merken wel verbeteringen in de stabiliteit en de performantie. Nog een leuk nieuwtje is dat we volgend jaar ook een versie voor iPad mogen verwachten. Deze iPad-versie zal naadloos samenwerken en synchroniseren met de desktop app. Adobe kondigde alvast een leuke feature voor iPad aan waarbij het mogelijk zou worden om een foto te nemen van je ontwerp op papier. Dat ontwerp kan je vervolgens omzetten in een vectorieel formaat. Hierdoor kan je dus op een eenvoudige manier schetsen digitaliseren, met ondersteuning van de Apple Pencil.

Wanneer we concreet deze versie voor iPad kunnen verwachten is echter nog onbekend. Maar de geruchten vertellen ons dat dit ergens in het najaar van 2020 zal zijn.