Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

19 november 2019

What’s new and better in Adobe Photoshop 2020

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Adobe Max, de jaarlijkse creatieve conferentie van Adobe, bracht zoals steeds weer heel wat nieuwigheden en verbeteringen mee. Zo ook voor Adobe Photoshop.

Cloud Documents

Één van die belangrijke nieuwigheden in Adobe Photoshop 2020 is ’Cloud Documents’. Met deze nieuwe feature maakt Adobe het mogelijk vanop elke locatie en vanop elk device verder te werken aan je Photoshop bestanden. Of je file nu gemaakt werd in Adobe Photoshop op je desktop of op je iPad, je werk wordt veilig bewaard in de Creative Cloud, waardoor je op elke locatie verder kan werken, zelfs als je offline bent. Je document wordt gewoon geüpload zodra je weer online bent.

Presets

Reeds geruime tijd gebruikt Adobe dezelfde presets (voorinstellingen). Met de laatste update blazen ze nieuw leven in in de standaard voorinstellingen voor gradients (verlopen), patterns (patronen), styles en vormen. Hiervoor werd zelfs een afzonderlijk deelvenster voorzien waarmee je eenvoudig je presets kan beheren. Je bepaalt zelf de volgorde en je kan filteren. Met de live preview heb je onmiddelijk een accurate weergave van het eindresultaat.

Adobe Sensei

Met ‘Adobe Sensei’ onder de motorkap van Adobe Photoshop 2020, gebeuren er grootse dingen. Zo lanceerde Adobe de nieuwe Object Selection tool. Met deze nieuwe tool selecteer je met één klik een specifiek vrijstaand object of vereenvoudig je het proces tijdens een moeilijkere selectie.

Properties panel

Het ‘properties panel’ geeft je nu de mogelijkheid om specifieke  eigenschappen onmiddellijk aan te passen, in plaats van te moeten navigeren door verschillende menu’s. Met ‘Quick actions’ heb je onmiddellijk  toegang tot veelgebruikte taken, zoals bijvoorbeeld een achtergrond selecteren of tekst omzetten naar een object.

Warp tool

Ook de ‘Warp tool’ kreeg wat extra aandacht. Zo heb je nu veel meer controle over de transformatiepunten, of splits je een afbeelding op in een grid. Ook de ‘Content-aware fill’ optie werd uitgebreid waarbij 3 nieuwe ‘sample area options’ werden toegevoegd.

Shortcuts

We mochten ons lijstje van nieuwigheden nog aanvullen met een aantal shortcuts:

Schilderen en wissen met hetzelfde penseel
Door gebruik te maken van de ~ tilde toets, wissel je heel eenvoudig tussen schilderen en wissen, met behoud van hetzelfde penseeltype.

Inzoomen op de laaginhoud
Met de ALT + klik (Win) / Option + klik (Mac) toetscombinatie, kan je op een laag (in het lagenpaneel) inzoomen op de inhoud.

Penseelpunt draaien
Met de linkse en rechtse pijltoetsen draai je de penseelpunt telkens 1 graad. Gebruik je hierbij de shift toets, draait de punt met 15 graden.

Exportmogelijkheden

Ook de export- en bewaarmogelijkheden werden aangepast aan de nieuwe behoeften. Zo kan je nu een animated GIF bewaren op net dezelfde manier als een TIFF of JPG.

Er werd niet enkel een groot aanbod aan nieuwigheden toegevoegd, Adobe probeert ook te luisteren naar de feedback van gebruikers. Naast nieuwe mogelijkheden stelden we ook wel wat verbeterpunten vast.