Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

29 april 2020

Wat is het verschil tussen Adobe Animate en Adobe After Effects?

Natasja Van der Jonckheyd
Digital Marketeer bij Catena Company

Denk je eraan om te starten met video animaties? Dan ben je misschien al bekend met Adobe After Effects of Adobe Animate. Met beide programma’s kan je animaties maken, maar er is een verschil. Waarom je Adobe After Effects of Adobe Animate zou gebruiken leggen we je in deze blog duidelijker uit!

Adobe After Effects

Je kan Adobe After Effects zien als een compositie tool waar je verschillende zaken in kan gebruiken: zoals video, afbeeldingen en 3D content om zo een finaal product te creëren. Zelfs al zou je iets in Adobe Animate maken, kan het zijn dat dit later verder wordt bewerkt in Adobe After Effects om extra effecten toe te voegen. In Adobe After Effects kan je namelijk heel wat plug-ins en effecten gebruiken. Ook integratie met andere software zoals Cinema 4D behoort tot de mogelijkheden. De focus van Adobe After Effects is de output naar video, maar je kan uiteraard ook exporteren naar een GIF-bestand.

Adobe Animate

Voor wie al met Adobe Flash vertrouwd was, zal Adobe Animate nog weinig geheimen kennen. Adobe Animate is de verbeterde versie van Adobe Flash als het aankomt op het maken van 2D animaties voor web toepassingen. Je werkt hier met vectoriële bestanden zodat je altijd haarscherpe visuals hebt. Het resultaat zijn voornamelijk GIF of PNG sequences en HTML 5 canvas documenten. Voor geanimeerde webbanners, games of mobiele apps waar HTML aan gekoppeld moet worden is dit dan ook de tool bij uitstek.

Kortom

Weet je niet wat kiezen? Denk dan aan je output.

Het verschil tussen beide programma’s is dat Adobe After Effects een complexer pakket is dat meer gefocust is op video animatie. Adobe After Effects gaat in de meeste gevallen een MP4-bestand afleveren, maar andere videoformaten zijn ook mogelijk. Adobe Animate daarentegen is meer gefocust is op web animaties en heeft als output HTML5 code of andere web gerelateerde formaten. Beide programma’s zijn sterk in het maken van motion graphics, maar als we kijken naar de mogelijkheden wint Adobe After Effects deze battle.

Ga je aan de slag met Adobe After Effects of Adobe Animate?