Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

23 december 2022

Welke documenten maak je het beste op in Photoshop?

Natasja Van der Jonckheyd
Digital Marketeer bij Catena Company

Photoshop is een zeer handig programma, maar wanneer kan je deze het best inzetten? Het is algemeen geweten dat Photoshop voornamelijk te gebruiken is om afbeeldingen te bewerken. Nochtans zijn er nog andere zaken die je makkelijk kan opstellen dankzij deze software. We bespreken de interessantste. 

Opmaak van afbeeldingen voor de website

Zoals voorheen vermeld is Photoshop the place to be wanneer je online afbeeldingen moet maken. Daarom kan je het ook inzetten om de afbeeldingen van je website een niveau hoger te tillen. Werk met een verrassend kleureneffect, voeg een extra element toe… De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan zelfs zo ver gaan in het opmaken van je visual dat je deze kan animeren. Meer hierover kan je verder in de blog terugvinden. 

GIFS

Een afbeelding animeren in Photoshop is een werkje van niks. Door de tijdslijn te activeren op je werkvlak is de eerste stap reeds gezet. Dit doe je door venster in het lint aan te klikken en tijdlijn aan te vinken. Wanneer je dit hebt gedaan, gaat er een tijdlijn onderaan je werkvlak verschijnen. Voordat je kan animeren voorzie je dat alle lagen die je wilt animeren reeds in je werkbestand staan. Daarna moet je deze enkel nog exporteren naar de tijdlijn. Dat doe je door te klikken op de knop ‘videotijdlijn  maken’ die verschijnt in de tijdlijn zelf. Vanaf dan kan je aan de slag gaan met een versimpelde versie van After Effects. Door te werken met keyframes kan je op een makkelijke manier een indrukwekkende GIF neerzetten. Werk met verschillende posities, zichtbaarheid en stijlen.