Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Digital Data Publishing

Met Digital Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

Template: index.php

Wow! But how?

Herken je het gevoel dat je iets superknap tegenkomt in een reclamecampagne of in de nieuwste Netflix serie? En dat het enige wat je daarbij kan bedenken is… hoe is dat gedaan?
Tijdens dit webinar spelen we in op de actualiteit en analyseren we één of meerdere beelden.

We leggen jou uit hoe iets werd gemaakt en inspireren hoe je dit zou kunnen inzetten in jouw content creatie.

Smartphone fotografie inzetten voor je bedrijf

Met een minimum aan materiaal maak je tegenwoordig heel waardevolle content door de camera van je smartphone te gebruiken. Content die je zeker en vast ook kan inzetten binnen je bedrijfscommunicatie.

Tijdens dit webinar krijg je al heel wat input om de juiste setup en accessoires te gebruiken en tal van tips waar je best rekening mee houdt zodat jouw beeldmateriaal eruit springt.

Make, delegate, automate

Dat er een gigantische toename is in marketing content is niets nieuw. Ook het aantal afleverpunten zijn enorm toegenomen, zowel in aantal als in diversiteit. Er is dus geen andere mogelijkheid om in te zetten over de verhoging van je efficiëntie om die explosie de baas te blijven.

Welke content maak je best zelf?
Welke content kan je beter uitbesteden en welke content kan je beter automatiseren.

Dit inspirerend webinar geeft je handvaten om de juiste beslissingen te maken voor de toekomst van content creatie binnen jouw marketing afdeling.

Design- en technologietrends 2024

Natuurlijk zijn er tal van ‘good practices’, maar wat is het fijn dat er ook veranderende trends zijn in design en technologie!
Zorg dat je mee bent! Stem jouw grafisch ontwerp en communicatie af op wat hip is!

Laat je onderdompelen in een bad vol trends. Trends in typografie, beeldopbouw, kleurgebruik, enz. Maar leer ook technieken en fotografische tricks die momenteel in de smaak vallen.

5 quick wins om te starten met video in je bedrijf

Dat video niet meer weg te denken is in je bedrijfscommunicatie moeten we je heus niet vertellen. Maar hoe begin je daar nu eigenlijk aan? Misschien heb je al wat trial en errors achter de rug of twijfel je nog over wat en hoe. Tijdens dit webinar geven we je enkele quick wins, zodat het maken van je videocontent in een stroomversnelling komt.

Succesverhalen vertellen met smartphonevideo

Hoe zit het met jouw skills om succesverhalen te vertellen met smartphone video? Met enkele handige tips en het gebruik van een degelijke externe geluidsoplossing en een stabilisatiesysteem maak je videocontent die bijna niet te onderscheiden is van video’s met peperdure camera’s.
Tijdens dit webinar krijg je enkele concrete take aways om al eens te experimenteren met de mogelijkheden voor jouw cases.

Adobe CC 2023 event

Jaarlijks organiseert Adobe In oktober hun Creativity Conference, Adobe Max. Tijdens dit event stellen ze de nieuwste features en extra’s van Adobe Creative Cloud voor.

Als grootste Adobe Authorized Training Center maken wij al 10 jaar een selectie voor jullie van de meest toepasbare features en bundelen we ze in een leuk, interactief online event. In slechts enkele uren demonstreren wij wat voor jou als marketeer zinvol kan zijn. Je verliest dus geen kostbare tijd.
Dit jaar verwelkomden we meer dan 500 creatives en marketeers tijdens dit online event.

Herbekijk het event nu.

Repetitief werk automatiseren in InDesign

Al dat brainkilling kopieer- en plakwerk zouden designers toch zoveel mogelijk moeten kunnen vermijden? Want wil je niet zoveel mogelijk tijd investeren in creatief en designwerk?

​​​​​​​Met dit webinar nemen we jou mee in InDesign en welke taken je op een eenvoudige manier alvast kan automatiseren. Een uurtje dit webinar volgen, bespaart je al snel meerdere uren werk!

Automatiseer video content in After Effects

Met Adobe After Effects wordt de creatie van video content wel heel gemakkelijk!

Zo kan je videoboodschappen volledig automatisch genereren. Op basis van een goed uitgedachte template, maak je bijvoorbeeld vanuit een Excel bestand automatisch video content. Of je vertaalt met After Effects een ingevuld evaluatieformulier naar een kort filmpje. Echt waar!

Je kunt het ganse proces van tekst naar video stroomlijnen en automatiseren. Wist je dat?

Het is zelfs mogelijk om een ganse workflow te automatiseren met behulp van een externe plug-in. Een zogenaamde render bot gaat dan kijken naar wijzigingen in bestanden, deze binnenhalen en renderen als filmpje. Zelfs de upload naar een distributieplatform kan mee geautomatiseerd worden!

De mogelijkheden om content op te schalen en te personaliseren zijn eindeloos in Adobe After Effects. Wij tonen je tijdens dit webinar de tools en hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan.​​​​​​​

Design- en technologietrends

Natuurlijk zijn er tal van ‘good practices’, maar wat is het fijn dat er ook veranderende trends zijn in design en technologie!

​​​​​​​Zorg dat je mee bent! Stem jouw grafisch ontwerp en communicatie af op wat hip is!

Laat je onderdompelen in een bad vol trends. Trends in typografie, beeldopbouw, kleurgebruik, enz. Maar leer ook technieken en fotografische tricks die momenteel in de smaak vallen.

Meer uit je digital assets halen met taxonomie en metadata

Stapelen in jouw organisatie de foto’s, video’s, logo’s, illustraties, etc. zich almaar hoger op?
Data is de olie van onze gedigitaliseerde wereld. Maar loopt jouw databeheer wel gesmeerd?
Met metadata maak je jouw data intelligenter.

Ontdek in deze webinar hoe je dankzij keywords, tags en taxonomie snel de juiste informatie kunt vinden. Met artificiële intelligentie gaan we nog verder. Leer hoe databases zelf de voor jou relevante data kunnen aanleveren. En ken je de verschillende soorten metadata al?

Een vlotte workflow gaat veel verder dan keywords en tags. We laten je zien hoe uitgebreid de mogelijkheden van metadata zijn, welke kosten je ermee kunt besparen en de enorme efficiëntieslag die je kunt slaan. En euh, wist je dat de juiste metadata cruciaal zijn inzake digitale rechten?

Hoe word je de dirigent van je media assets? (met Pierre Van Diest)

Cultuurhuizen produceren een massale hoeveelheid aan visuele communicatie om hun aanbod in de kijker te zetten: seizoensbrochures, promotievideo’s, visuals, informatieschermen, etc.

Het beheer van al het beeldmateriaal dat daarvoor gebruikt wordt, al die foto’s, video’s en graphics, al die digital assets, kan al snel een titanenwerk worden. Komt daarbij dat de informatie bij die visuele communicatie vaak kan wijzigen en absoluut altijd correct moet zijn.

Met een Digital Asset Management of kortweg DAM oplossing zijn deze zorgen van de baan.

Alle digital assets beheer je voortaan centraal en integreer je met andere platformen zoals PIM of CRM. Zo kunnen grafisch vormgevers zich concentreren op hoe de visuele communicatie eruit moet zien, in plaats van zich zorgen te maken over de juistheid van de gegevens.

Met DAM dirigeer je zèlf je eigen assets.