Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

25 januari 2023

Je creatief proces automatiseren? Het kan!

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Bynder Studio is de tool die je nodig hebt om je creatief proces te automatiseren. Hiermee wordt het een fluitje van een cent om branded content op een snel tempo te publiceren.

DAM x Studio

Studio gebruikt je DAM (digital asset management) als ‘single source of truth’ voor al je media assets. Kortom: al je assets en gebruikers zijn afkomstig van één dezelfde plaats. Een implementatie van je DAM brengt veel voordelen met zich mee. We sommen ze even op:

  • Je hoeft geen extra software te hanteren.
  • Gebruikers kennen het platform al.
  • Alle assets die je kan gebruiken zijn reeds goedgekeurd;
    • Gedaan met die ellenlange zoektocht naar de juiste visual.

Zeg je Canva abonnement alvast gedag. Als Bynder gebruiker is het veel voordeliger om Studio te gebruiken. Wij geven je vijf redenen mee om je te overtuigen:

  • Alle DAM-gebruikers, kunnen werken met Bynder Studio.
  • Ben je internationaal actief? Geen probleem, Bynder Studio kent geen grenzen.
  • Verschillende formaten van hetzelfde ontwerp worden automatisch aangemaakt wat een enorme tijdsbesparing oplevert.
  • Het vastzetten van bepaalde merkelementen (bijvoorbeeld lettertypes) is niet mogelijk in Canva.
  • Niet meer heen-en-weer wisselen tussen platformen om content te maken. Al je afbeeldingen bevinden zich op dezelfde tool als je content creatie proces.

Studio is gekoppeld met Bynder Analytics. Statistieken die duidelijk weergeven wat er speelt op je platform. Welke assets je hebt, hoeveel gebruikers, welke content heb je gemaakt en hoe vaak deze terugkomt. Door deze statistieken krijg je sneller inzicht in het content creatie proces. Heb jij wat meer variatie in je content nodig? Studio laat het je weten.

Velen geloven dat het creatief proces niet geautomatiseerd kan worden. Dat zorgt ervoor dat grafische vormgevers en marketeers vaak met vervelende repetitieve taken zitten. Maar niets is minder waar. Deel via Bynder Studio je templates met beperkte rechten. Zo ben je er zeker van dat de content die anderen maken, binnen de huisstijl van je organisatie blijft. Doordat er een implementatie met je eigen DAM is, kunnen er enkel goedgekeurde bestanden gebruikt worden. Al die tijd naar het zoeken van de juiste visual wordt zo snel verleden tijd.

Trends & inzichten

Misschien vind je deze case studies ook interessant