Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

21 februari 2024

Bioracer zet hun spurt in dankzij de DDP Suite

Dennis Martens
Account- & Project Manager bij Catena Company

Bioracer is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van fietskledij en accessoires. De combinatie van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat fietsers van alle niveaus voorzien zijn van comfortabele en prestatiegerichte outfits. Het bedrijf werkt nauw samen met professionele wielerteams zoals Ineos en het Belgian cycling team om hun producten te laten voldoen aan de eisen van de meeste renners.  

Catena Company heeft ons geholpen om eigenlijk vanuit het standaard design, die afgeleiden te maken per maat en per artikel.
Danny Segers, CEO bij Bioracer
Danny Segers
CEO bij Bioracer

Tegenwoordig rijdt Bioracer op souplesse

Content creatie workflows analyseren en verbeteren, is de specialiteit van Catena Company. Na een grondige analyse werd er, in samenspraak met Bioracer, gesleuteld aan een nieuwe aanpak. Uit de bus kwam een mix van nieuwe en bestaande onderdelen. De designfile die opgemaakt is in Adobe Illustrator, wordt nog steeds door de grafische vormgever opgesteld. Vervolgens passeert het bestand eerst nog bij de DTP-operator. Hier wordt een final “go” aan het CRM-systeem gegeven. Na dit signaal begint de Dynamic Data Publishing Suite van Catena Company op volle toeren te draaien en neemt het opstellen van printfiles per template volledig over.

Catena Company heeft ons heel veel geholpen in het voortraject, vooraleer we naar productie gaan. Waar dat we toch gemiddeld tussen de 40 en de 45 minuten nodig hadden om een design klaar te maken voor productie. Met automatisatie via hun expertise en hun experts hebben we dat geautomatiseerd en doe er daar toch gemakkelijk een half uur van af. Wat natuurlijk een grote slok op de borrel betekent. Zeker als je weet dat we 12.000 design per jaar maken.
Danny Segers, CEO bij Bioracer
Danny Segers
CEO bij Bioracer

In een gestrekt tempo de toekomst tegemoet gaan

Dankzij de oplossing van Catena Company kon Bioracer niet alleen hun duurzaam imago versterken, maar werken ze nu tijd- en kostenefficiënt. Hetzelfde proces kan nu 90% sneller afgewerkt worden. Wat een ongelofelijk resultaat.

Ten slotte worden technische fouten, door de herziening van de werkwijze, sneller opgemerkt omdat de DTP-operator vooraan in het proces betrokken is. Dit resulteert onmiddellijk in minder herdrukken, dus minder extra tijd en extra materiaal.

Credits by @activimages-BouklaF
Vroeger werkten wij al snel, maar nu werken we nog sneller door de automation core van Catena Company.
Wouter Vandommele, Process Automation Engineer bij Bioracer
Wouter Vandommele
Process Automation Engineer bij Bioracer

Bekijk de videocase van BioracerBekijk de case

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren