Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Digital Data Publishing

Met Digital Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

30 november 2021

Hillewaere Groep beheert content explosion met DAM-oplossing

Jan Van Sprengel
Workflow Consultant & -Expert bij Catena Company

Content explosion

Zoals vele brandowners werd ook Hillewaere geconfronteerd met een content explosion. Het beheren en delen van foto’s van panden vergden steeds meer tijd en maar al te vaak werden bestanden per ongeluk verwijderd. Ellen Spooren, Marketing Directeur Hillewaere Groep, nam contact op met Catena Company voor een oplossing om op een efficiëntere manier met de digitale assets om te gaan.

Jan Van Sprengel, Workflow Consultant Catena Company, ging met Ellen en enkele stakeholders binnen Hillewaere aan tafel zitten. Bij een grondige analyse van de workflow werden meteen enkele pijnpunten blootgelegd.

Toegankelijkheid en automatisatie

Catena Company voorzag voor Hillewaere een schaalbare SaaS-oplossing. De schaalbaarheid schuilt in het makkelijk toevoegen van nieuwe gebruikers, alsook in de mogelijke uitbreiding met extra functionaliteiten. Met deze SaaS-oplossing wordt Hillewaere ook ontlast van het onderhoud van hard- en software. Ook de back-up en fail-over wordt verzorgd door de softwareleverancier.

Fotografen uploaden hun beelden nu rechtstreeks op het DAM-systeem. Kopiëren van bestanden van OneDrive naar CRM-systeem en fileserver behoort tot het verleden. De uitgebreide API-mogelijkheden laten toe om te integreren met het CRM-systeem en alle andere marketing stacks en technologieën (PIM, ERP, …). Een automatisch goedkeuringssysteem zorgt ervoor dat alle assets in de juiste formaten beschikbaar zijn.

De mensen in de vastgoedshops en op de verschillende afdelingen hebben rechtstreeks toegang tot de relevante assets. Daarachter schuilt een vernuft systeem dat elke gebruiker automatisch de juiste rechten toekent.

Dankzij het gebruik van metadata en AI worden de assets automatisch gelinkt aan de projecten waartoe ze behoren. Dat maakt het terugvinden van de juiste assets erg gemakkelijk en laat een verdere automatisatie van het proces toe. Zo kan bijvoorbeeld de verkoopdatum van een pand gekoppeld worden aan foto’s ervan, wat toelaat om de beelden automatisch te archiveren.

Win-win

Niet alle DAM-oplossingen zijn hetzelfde. Er komt altijd wat maatwerk aan te pas. Maar als het DAM-systeem goed samengesteld is op maat van de noden, dan zijn de voordelen vaak wel dezelfde: tijdswinst, kostenbesparing, minder frustraties en een beter gebruik van de beschikbare assets. Bottom line bespaart Hillewaere Groep op jaarbasis tien duizenden Euro’s.

Projectmatige en transparante aanpak van Catena Company

Jolien Krijnen, Grafisch Vormgever Hillewaere Groep, bevestigt de goede samenwerking.

Het opzet liep vlot, voor elk probleem was er een oplossing.
Jolien Krijnen, Grafisch Vormgever Hillewaere Groep
Jolien Krijnen
Grafisch Vormgever Hillewaere Groep

Dat is vooral te danken aan de projectmatige en transparante aanpak van Catena Company. Een DAM is maatwerk en een korte feedback-lus met de gebruikers is belangrijk bij de configuratie ervan. Daarom werkt Catena Company met een centrale project management tool die heel toegankelijk is voor alle betrokken partijen. Met een wekelijkse afstemming van 1 uur werd de DAM-oplossing voor Hillewaere Groep in 10 weken volledig geoptimaliseerd.