Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

6 maart 2023

Canva vs Adobe Illustrator

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Adobe Illustrator en Canva zijn beide populaire grafische ontwerpsoftware, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hoewel Canva toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, heeft Adobe Illustrator een aantal geavanceerde functies die Canva niet kan evenaren. In deze blog bespreken we de belangrijkste zaken die Adobe Illustrator kan, maar Canva niet.

Uitgebreidere typografie opties

Met de verfijnde typografie mogelijkheden van Illustrator pas je de tekst precies aan naar jouw wensen. Met het programma kun je elk lettertype volledig aanpassen, inclusief de hoogte, breedte en positie van elke letter. Daarnaast biedt Illustrator nog meer uitgebreide typografische functies, zoals ligaturen, letterafstanden en inspringingen.

Meerdere tekenmogelijkheden

Binnen het programma zijn er verschillende tekenmogelijkheden waarmee je op maat gemaakte illustraties en afbeeldingen ontwikkelt. Met de Pen tool kun je bijvoorbeeld complexe vormen en curven tekenen. Verfijn vervolgens de vormen met behulp van andere tools, zoals de Pathfinder tool en de Shapebuilder tool.

Canva vs AI_pen tool
Hoogstaande exportmogelijkheden  

Illustrator biedt ver uitgewerkte exportmogelijkheden aan waarmee je afbeeldingen kan exporteren naar verschillende bestandsformaten, waaronder SVG, EPS, PDF en AI. Dit is vooral handig als je afbeeldingen moet exporteren voor drukwerk of voor gebruik op het web.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren