Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

10 november 2022

Maak je archieven weer toegankelijk

Eddy Smets
Managing Director bij Catena Company

Wie zoekt, die vindt niet (en zoekt niet verder)

Helaas, het digitale archief was zodanig groot geworden dat er niets meer vindbaar was. Dat had twee nadelen. Ten eerste wisten alle marketingmedewerkers dat het een onmogelijke job was om een relevant artikel te vinden, dus begonnen ze er ook niet meer aan. Het uitgebreide archief werd niet benut. Spijtig, want er zat veel waardevolle content in, die gemakkelijk opnieuw gebruikt kon worden. Ten tweede, die enkele verwoede pogingen om dat ene artikel waarvan iemand het bestaan kende toch terug te vinden, die werden bestraft met veel tijdverlies. Zo kon het niet verder. Maar het archief kon toch niet zomaar opgegeven worden?

Illustratie van man die nadenkt met hand op kin

Via een externe applicatie werden de PDF’s via de Bynder API gedownload, aangeboden aan een online OCR dienst van Adobe en nadien teruggeplaatst als extra versie in de Bynder DAM.

Het gigantische archief opende zich als de grot van Ali Baba. Alle artikelen waren plots doorzoekbaar, een schatkist voor content designers, marketeers en storytellers, die de artikelen uit de oude doos nu gretig gebruiken in hun marketing communicatie. Het bedrijf bespaart hiermee veel zoektijd en dus kosten, maar vooral wordt er meer waarde gecreëerd dankzij de schat aan digital content.

Illustratie van scanner die over krantenartikel gaat

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Meer tips & inzichten

Onze specialisten geven op onze website regelmatig inzichten en tips rond workflow automation weg. Bekijk hieronder de meest recente alvast.