Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

7 april 2022

Een DAM oplossing… Goed gezien van Teconex!

Dennis Martens
Account- & Project Manager bij Catena Company

Vertrouwen!

Het is een kleine wereld en we zijn via verschillende netwerken verbonden met tal van mensen. Zo kwam de marketing manager bij Teconex, in contact met Dennis Martens, accountmanager bij Catena Company. Zij kende Catena Company al vanuit een vroegere samenwerking. Dennis kon haar helder toelichten dat Catena Company veel meer in huis heeft dan de zeer gewaardeerde creatieve trainingen.

De marketing manager zat met een uitdaging rond het beheer van de groeiende hoeveelheid beeldmateriaal en wist niet meteen welk “programma” Teconex daarvoor nodig had. Ze kon wel heel duidelijk de nood schetsen: een centraal systeem om beelden te beheren, een beeldenbank waar medewerkers binnen en buiten Teconex beelden in kunnen up- en downloaden, die bovendien meertalig moest zijn.

Er werd een inspiratiesessie ingericht met een uitgebreide Q&A. Op basis van de Q’s kon Jan Van Sprengel, Workflow Expert bij Catena Company, meteen een levendig beeld vormen van hoe het DAM eruit zou moeten zien. De deskundige A’s versterkten het vertrouwen van de marketing manager en haar team dat ze met de juiste mensen aan tafel zaten.

Jan werkte een demo uit op het DAM platform en toonde aan dat deze oplossing Teconex een enorme tijdswinst zou opbrengen. Ze keurde het project meteen goed.

Samenwerking

Het succes van een DAM oplossing schuilt voor een groot deel in een goed begrip van de noden van de gebruikers. Diezelfde gebruikers moeten van bij de start ook actief betrokken worden opdat zij de nieuwe oplossing zouden omarmen. Catena Company beseft dat en stelt daarom systematisch een project team samen bij aanvang van het project. Dat team verzamelt gebruikers en belanghebbenden van Teconex en de specialisten van Catena Company.

Samen werden de noden en de wensen uitgebreid in kaart gebracht en de roadmap voor de implementatie uitgetekend. De voortgang, de inputs en feedback werd snel en accuraat opgevolgd in een gedeelde projectmanagement tool. Deze korte feedback lus bleek erg waardevol tijdens de initiële testfase, waarin onder andere zaken zoals het metadata model en de look & feel nog werden bijgeschaafd. Dat laatste is trouwens niet onbelangrijk! Een userinterface in overeenstemming met de brand identity brengt de gebruikers meteen in een vertrouwde omgeving en bevordert de user adoption.

De uniforme en transparante manier van communiceren zorgde dat iedereen altijd ‘on the same page’ was. Daardoor zijn we samen in een hele korte tijd tot een DAM op maat van Teconex gekomen, die ons veel tijd gaat besparen.
M. S., Marketing Manager Teconex
M. S.
Marketing Manager Teconex
Onze sales, marketing en support teams beschikken nu steeds over up-to-date content en dat is voor iedereen die snel wil schakelen, ontzettend belangrijk.
M. S., Marketing Manager Teconex
M. S.
Marketing Manager Teconex

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren