Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

22 mei 2023

Drie voordelen van Dynamic Asset Transformation die je nog niet wist

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Het is noodzakelijk als organisatie om jouw content aan te passen aan het platform dat je gebruikt. Dat wil zeggen dat er grote aantallen versies gemaakt worden van éénzelfde beeld. Een manuele taak die veel tijd in beslag neemt. Dynamic Asset Transformation automatiseert die repetitieve taak volledig. Laat ons eens kijken naar 3 grote voordelen die DAT zo tot gevolg heeft.

Afbeeldingen voor websites optimaliseren

Laat jouw laadsnelheid met gemiddeld 30% stijgen door gebruik te maken van een slimme URL. Een URL die aangepast is aan de plaats waarop de afbeelding getoond wordt. Zo ziet jouw klant altijd het juiste formaat. En dat is niet het enige voordeel dat dit met zich meebrengt:

  • Door een hogere laadsnelheid, verbeter je sowieso de SEO.
  • Door de verbeterde klantervaring stijgt het aantal conversies.
  • Afbeeldingen voor het web worden door DAT automatisch gecomprimeerd naar een webP formaat (gewenst door Google).
  • Aangezien je enkel een URL plakt binnen jouw website moet je eindelijk niet meer werken met die overvolle mediafolder.
  • Naast transform (het formaat aanpassen) kan je ook kiezen voor overlays. Hierbij kan je in no time op elke foto jouw logo plaatsen.
  • Je beelden verliezen hun kwaliteit niet. 
  • De variatie van het beeld kan afhankelijk zijn van de gekoppelde metadata. 
© Bynder

In cijfers

Stel je gebruikt 750 afbeeldingen in één jaar om online te publiceren. Van deze 750 afbeeldingen worden er elke keer 15 verschillende versies gemaakt. Dat zijn 11.250 verschillende formaten in één jaar. Wanneer je dit manueel aanpast, spendeer je ongeveer 5 minuten per versie. Dat zijn 56.250 minuten of 937 uur die je kwijt bent. Als we ervan uitgaan dat je €54 per uur betaald wordt, dan leidt dit uiteindelijk tot een kost van €50.598.  

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant