Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

25 januari 2023

Integraties met Bynder API: Een kleine schakel met een grote waarde

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Twee programma’s kunnen foutloos met elkaar communiceren dankzij een API. Een sterke API zorgt ervoor dat nog sterkere integraties mogelijk gemaakt worden. Dankzij de uitgebreide Bynder API kunnen zelfs de meest onmogelijke problemen opgelost worden.  

Hoe gebruik je API voor je onderneming? Een case van één van onze klanten.

In 2022 kwam een klant vol radeloosheid naar Catena Company. Ze waren in bezit van een fantastisch archief van maar liefst 16.000 informatieve bronnen. Documenten die dateerden voor de digitale krant waren al door enkele ijverige medewerkers ingescand en benoemd. Het probleem? Het archief was zo groot geworden over de jaren heen dat het haast onmogelijk was om iets terug te vinden. Waagde je jezelf toch aan de zoekpoging? Dan spendeerde je uren om het juiste document te vinden. Hierdoor had het archief niet alleen weinig nut, maar ging er ook veel waardevolle content verloren.

De API van Bynder zorgt ervoor dat hun DAM-systeem enorm toegankelijk is. Hierdoor kon Catena Company een op maat oplossing aanbieden aan de klant. Via een externe applicatie werden de PDF’s via de Bynder API gedownload, doorgestuurd naar een online OCR-dienst van Adobe en nadien teruggeplaatst als extra versie in de Bynder DAM. OCR leest je document, herkent de tekst en slaat deze vervolgens op in een extra laag in de PDF. Het grote voordeel van OCR of optical character recognition is dat de tekst in afbeeldingen geïndexeerd wordt en het documenten meteen doorzoekbaar is. Ben je op zoek naar een document dat het woord “DAM” bevat, dan verzamelt Bynder deze meteen.  

Het resultaat van deze samenwerking? Een doorzoekbaar archief boordevol waardevolle content die makkelijk hergebruikt kan worden.

Maar dat is niet het enige. De sterke samenwerking tussen Bynder en Catena Company heeft geleid tot verschillende ontwikkelingen op basis van deze unieke API.

  • Automatisch importeren van grote hoeveelheden.
  • Migratie van Assets afkomstig van andere DAM-systemen.
  • Verwijderen van bestanden uit Bynder op basis van XML-files.
  • Toevoegen van grote hoeveelheden metaproperties.
  • Mergen en uploaden van grote videobestanden via de API.
  • Op vaste tijdstippen exporteren van metadata naar een XML bestand die door andere systemen worden ingelezen. 

Kort samengevat heeft de volledige open API van Bynder veel voordelen:

  • Extreem toegankelijk.
  • Je hoeft geen nieuwe interface te kennen.
  • Oplossingen op maat kunnen aangeboden worden. 

Trends & inzichten  

Misschien vind je deze case studies ook interessant