Twee programma’s kunnen foutloos met elkaar communiceren dankzij een API. Een sterke API zorgt ervoor dat nog sterkere integraties mogelijk gemaakt worden. Dankzij de uitgebreide Bynder API kunnen zelfs de meest onmogelijke problemen opgelost worden.
De basis van een sterke integratie is de API. En laat Bynder nu net in het bezit zijn van een API. Maar wat is dat een API? API staat voor Application Programming Interface. Dankzij een API kunnen twee programma’s met elkaar communiceren. Je kan het vergelijken met een kelner in een restaurant. Jij zegt wat je graag wil eten en de kelner geeft dit door aan de keuken. Zo bereidt de keuken wat je wenst zonder rechtstreeks met jou te communiceren. Wat de API van Bynder zo uniek maakt is dat deze volledig open is. Dat wil zeggen dat iedereen gebruik kan maken van deze applicatie. Er zijn verschillende workflows die dankzij een integratie met de API van Bynder nog efficiënter zijn geworden.
Standaard integraties met Bynder variëren van content managementsystemen zoals Salesforce tot sociale media beheerplatformen zoals Hootsuite. De integratie die veel marketeers halleluja doet schreeuwen is de integratie met creatieve en office applicaties zoals Canva, Adobe Creative Cloud en Microsoft Office 365. Eindelijk kan je alle assets op één platform terugvinden.
Daarnaast heb je de Universal Compact View. Deze integratiecomponent kan je eenvoudig koppelen met je webapplicatie dankzij de handige Bynder API. Op deze manier kan je assets vanuit je DAM-systeem toevoegen aan je ontwerp. Op de kleinere weergave van het platform kan je assets zoeken en filteren zoals je gewoon bent. Het is dus niet nodig om een nieuwe interface te leren kennen.
In 2022 kwam een klant vol radeloosheid naar Catena Company. Ze waren in bezit van een fantastisch archief van maar liefst 16.000 informatieve bronnen. Documenten die dateerden voor de digitale krant waren al door enkele ijverige medewerkers ingescand en benoemd. Het probleem? Het archief was zo groot geworden over de jaren heen dat het haast onmogelijk was om iets terug te vinden. Waagde je jezelf toch aan de zoekpoging? Dan spendeerde je uren om het juiste document te vinden. Hierdoor had het archief niet alleen weinig nut, maar ging er ook veel waardevolle content verloren.
De API van Bynder zorgt ervoor dat hun DAM-systeem enorm toegankelijk is. Hierdoor kon Catena Company een op maat oplossing aanbieden aan de klant. Via een externe applicatie werden de PDF’s via de Bynder API gedownload, doorgestuurd naar een online OCR-dienst van Adobe en nadien teruggeplaatst als extra versie in de Bynder DAM. OCR leest je document, herkent de tekst en slaat deze vervolgens op in een extra laag in de PDF. Het grote voordeel van OCR of optical character recognition is dat de tekst in afbeeldingen geïndexeerd wordt en het documenten meteen doorzoekbaar is. Ben je op zoek naar een document dat het woord “DAM” bevat, dan verzamelt Bynder deze meteen.
Maar dat is niet het enige. De sterke samenwerking tussen Bynder en Catena Company heeft geleid tot verschillende ontwikkelingen op basis van deze unieke API.
Volg ons on-demand webinar waar Tim Melis je vertelt hoe je meer uit je DAM systeem haalt.
Herbekijk het webinarLaat van je horen en we bespreken je project zo snel mogelijk.