Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

6 juli 2023

5 frustraties waar DAM komaf mee maakt

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Digital Asset Management (DAM) is een centraal beheerd platform dat door elke medewerker als ‘single source of truth’ wordt gebruikt. Met dit platform beheer je op een georganiseerde en gestructureerde manier alle assets binnen je organisatie. Het is net deze werkwijze dat het platform haast onmisbaar maakt op de werkvloer. Voornamelijk als je werkt met veel assets of dynamische data. We sommen kort alle voordelen van DAM op.

Ik kan niet aan dat bestand…

Als er gewerkt wordt met fileservers is er nog de kans dat sommigen niet aan bepaalde mappen kunnen. Dan zit je weer met het probleem dat ze nooit de nieuwste versie kunnen raadplegen. Je hebt in deze situatie twee keuzes: of je plaatst het bestand ergens anders, maar dan heb je weer een extra map om in het oog te houden of je stuurt elke keer het bestand door. Beide keuzes bieden geen permanente oplossing aan. Vaak worden beperkingen opgelegd vanwege veiligheidsredenen dus het is zeker geen factor om aan je laars te lappen. Binnen DAM pas je per gebruiker de rechten aan. Kies wie bestanden mag uploaden, downloaden of enkel mag lezen. Deze rechten kunnen doorheen de tijd aangepast worden.  

Oh nee, die WeTransfer-link is vervallen!

Je kent het wel. Je werkt samen met externen en stuurt een WeTransfer-link door met alle nodige assets. Alleen om een week later een mailtje terug te krijgen dat de link vervallen is. Lap, nu moet je alle bestanden opnieuw gaan zoeken en doorsturen. Weeral tijd dat je verloren bent aan iets wat eigenlijk niet zou mogen. Deel bestanden op een veilige manier met een link die gegenereerd wordt via je DAM. Stel zelf een vervaldatum in en controleer de rechten, zelfs na verzending, die je toegekend hebt. 

 

Je moet blijven innoveren

Maar net zoals dat gaat bij alle technologie, is het onmogelijk om stil te blijven staan. Daarom biedt een moderne DAM meerdere opties die het contentcreatieproces vereenvoudigd. Zo helpt Dynamic Asset Transformation met het automatisch aanpassen van afbeeldingen en het verhogen van de laadsnelheid van je website. De content workflow module brengt editorial en creatief werk op een harmonieuze manier samen. Artificiële intelligentie helpt je met het terugvinden van duplicaten en gelijkaardige assets. En dankzij Bynder Studio creëer je digitale content binnen het platform zelf.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant