Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

6 maart 2023

Een wereld van verschil voor podcasters dankzij deze tool

Fernando Pauwels
Trainer Video & Animatie

Adobe heeft zojuist een nieuwe audio cleanup tool uitgebracht op hun website podcast.adobe.com, een tool die ongetwijfeld een doorbraak zal betekenen voor podcasters, audioliefhebbers en iedereen die de kwaliteit van zijn audio-opnamen wil verbeteren. De nieuwe audio cleanup is bedoeld om achtergrondruis te verminderen, ruis en brom te elimineren en de algemene duidelijkheid van het geluid te verbeteren. Een tool die het potentieel heeft om de volledige podcastindustrie te veranderen.

Hoe werkt de audio cleanup tool?

Het eenvoudig gebruik van deze nieuwe audio cleanup tool is een van de voornaamste voordelen. Ook degenen die helemaal geen audio-professionals zijn, zullen de tool makkelijk weten te hanteren. Wanneer je een audiobestand oplaadt, gaat de cleanup tool die scannen om ongewenste geluiden op te sporen. Daarna worden verschillende filters toegepast om die ongewenste bijgeluiden te verwijderen en de geluidskwaliteit te verbeteren. Dit alles gebeurt volledig automatisch. Je hoeft dus geen geluidstechnicus te zijn of gespecialiseerde vaardigheden te hebben om de audio cleanup tool te gebruiken.

 

Adobe audio cleanup tool

Het nieuwe wondermiddel?

Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alle audioproblemen zomaar met één klik kunnen worden opgelost. Om de beste resultaten te krijgen, is het nog steeds essentieel om microfoons en opnameapparatuur van hoge kwaliteit te bezitten en om een rustige omgeving te gebruiken. In combinatie met de juiste opnametechnieken presteert de cleanup tool het best.

Adobe audio cleanup tool

Kortom, podcasters, audiofielen en anderen die de kwaliteit van hun geluidsopnamen willen verbeteren, zouden eens moeten kijken naar de nieuwe audio cleanup tool van Adobe op podcast.adobe.com. Dankzij de toepassing van AI is de tool eenvoudig te gebruiken om ongewenste achtergrondruis te verminderen en de audiokwaliteit in het algemeen te verbeteren. Het is een belangrijke stap in de richting van democratisering van hoogwaardige audiocreatie. Deze functie is een must als je podcaster, muzikant of geluidsontwerper bent.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren