Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

16 juni 2023

Hydro gaat zelf aan de slag met marketing content

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Marketing content wordt bij veel brandowners vooral gemaakt door externen. Deze werkwijze brengt naast een serieus kostenplaatje ook veel frustraties met zich mee. Het is belangrijk dat je als brandowner deze samenwerking in vraag durft te stellen. Is het nog wel nodig om dit uit te besteden? Hebben wij zelf niet de juiste enthousiaste personen? Internationaal aluminium productiebedrijf, Hydro zat met precies deze vragen.

Een training als antwoord op al je vragen

HSE-coördinator bij Hydro, Alexy Thomas gaf aan geen voorkennis te hebben binnen het maken van 2D-animatievideo’s. Dit gaf trainingscoördinator Geerte een goed inzicht van het niveau dat de training moet hebben. Nadat het niveau van de deelnemers werd bepaald, was het mogelijk om de inhoud van de training aan te passen. Wat zijn de vereisten om in staat te zijn om een video-animatie zelf te maken? Op basis hiervan werd door trainingscoördinator, Geerte, en trainer, Coralie, een gepersonaliseerd trainingsvoorstel neergelegd bij de klant, waarbij de nadruk vooral lag op het begrijpen van het maken van storyboards en het leren werken met After Effects en Illustrator. Een hele boterham als je weinig of geen voorkennis bezit.

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren