Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

16 juni 2023

Mythes en vooroordelen over Adobe tools ontkracht

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Adobe tools, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign, zijn onmisbaar geworden voor veel professionals in de creatieve wereld en marketingafdelingen. Ondanks hun populariteit bestaan er tot op de dag van vandaag nog steeds mythes en vooroordelen rondom bepaalde functies binnen deze tools. Ik neem je graag mee in deze misvattingen en onthul de waarheid erachter.

Mythe 2: "Illustrator is moeilijk te leren"

Hoewel Illustrator een leercurve heeft, is het de moeite waard om de tijd te investeren in het ontdekken van deze tool. Met Illustrator ontwerp je logo’s, maak je gedetailleerde vectorillustraties, geef je vorm aan typografie, maak je infographics met live koppelingen met bijvoorbeeld Excel en kan je basis 3D functies gebruiken. Zodra je weet hoe vectorillustraties werken, kan ik je nu al vertellen dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Mythe 4: "Premiere Pro is alleen voor professionele videobewerkers"

Dat Premiere Pro een populaire keuze onder professionele videobewerkers is, betekent niet dat het alleen voor hen is. Het is een krachtige tool waarmee zowel professionals als beginners video’s kunnen bewerken en monteren. Met de juiste training kan iedereen de basisfuncties van Premiere Pro leren en gebruiken om videobeelden te importeren, knippen, bijsnijden, effecten en overgangen toe te passen, kleurcorrecties maken, geluid bewerken…

Mythe 6: "Audition is alleen voor het bewerken van audio voor films"

Audition heeft naast het bewerken van audio voor films en video’s ook heel wat andere toepassingen. Het is een krachtige tool voor audiobewerking en -productie en het kan worden gebruikt om podcasts te maken, audio op te nemen, muziek te mixen en nog veel meer. Het is een waardevolle software voor zowel professionals als hobbyisten op het gebied van geluidsproductie.

Door de vooroordelen en mythes in Adobe tools te ontkrachten, hopen we een beter begrip te krijgen van de mogelijkheden. Elk van deze tools biedt zoveel meer functionaliteiten die verder gaan dan de beperkte percepties die soms bestaan. Of je nu een beginnende ontwerper bent of een ervaren professional, het loont de moeite om de tijd te nemen om deze tools te verkennen en te leren. Door de juiste kennis en skills te ontwikkelen, kan je optimaal profiteren van wat deze tools te bieden hebben en je creativiteit én content naar een hoger niveau tillen.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant