Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

2 juni 2022

Hou opgemaakte prijslijsten met één klik up-to-date

Eddy Smets
Managing Director bij Catena Company

Een voorbeeld

Neem bijvoorbeeld een bedrijf dat 20 collecties en brands via een dealernetwerk in 8 landen verkoopt. Dat zijn 20 x 8 prijslijsten, nog eens x 2 voor aan- en verkoopprijzen, 320 dus.

Met de continu wijzigende grondstofprijzen is het momenteel gangbaar om alle prijslijsten maandelijks aan te passen. Dat betekent dat alle 320 prijslijsten 12 x per jaar geüpdatet worden. Jaarlijks worden er in dit bedrijf dus 3840 (!) documenten gecreëerd. Daar is al gauw een voltijdse medewerker voor nodig.

En wat nog erger is, de marketingmedewerker die deze taak toebedeeld krijgt, wordt daar zelden vrolijk van. Het is meestal afstompend manueel copy-paste werk, dat precies daardoor ook erg foutgevoelig is.

Een voorbeeld uit de samenwerking met Wolf Oil

Voordelen van de DDP Suite

De DDP Suite verlost je marketing medewerkers dus van vele uren erg saai werk en van de druk die salesmedewerkers hen opleggen om sneller updates aan te leveren. Want vergeet niet dat de verkoop niet kan doorgaan als er geen juiste prijslijsten beschikbaar zijn. Ook je salesmensen, dealers en klanten krijgen dus een betere service dankzij Catena’s DDP Suite. De inhoud van je prijslijsten zal bovendien foutloos zijn (mits correcte ingave in de gekoppelde databases uiteraard) en het format consistent. Je prijslijsten stralen dus op een uniforme wijze je brand identity uit.

Merk verder nog op dat Digital Data Publishing veel verder gaat dan de automatisering van de publicatie van prijslijsten. De DDP Suite technologie pas je op precies dezelfde manier ook toe voor de publicatie van catalogi, labels, productfiches, technische fiches, etc.

Een voorbeeld uit de samenwerking met Libert

Misschien interesseren deze case studies je ook

Meer tips & inzichten

Onze specialisten geven op onze website regelmatig inzichten en tips rond Digital Data Publishing weg. Bekijk hieronder de meest recente alvast.