Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

22 augustus 2023

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van AI in Photoshop

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Hoe vaak heb je dat niet dat je een beeld wil gebruiken in je marketingcampagne, maar dat dat net niet het juiste formaat is of dat je onderwerp is afgesneden? Met de generatieve functies in Photoshop los je dat in no time op.

Generative fill

 

Generative fill in Photoshop is echt zo nice! Met slechts een paar klikken voeg je moeiteloos beeldelementen toe, bewerk of verwijder je ze. Dankzij de AI die ervoor zorgt (we kennen ondertussen al jaren Adobe Sensei onder de motorkap van Adobe), gaat dat allemaal in één vloeiende beweging. Taken als snijden, editen en weghalen van elementen gebeuren in een fractie van de tijd. Generative fill, onderbouwd door machine learning, genereert delen van afbeeldingen, maar maakt zelfs hele montages zelf. De functie analyseert elke pixel van de afbeelding en knutselt met de belichting, het perspectief, de kleuren, en de schaduwen, wat resulteert in kunstig realistische stukken.

En geen zorgen, alles in non-destructief. Je kan dus steeds terug naar je origineel. Alles wordt netjes in lagen opgebouwd, zodat je alles zelf kan overrulen. Dat betekent dat je je ontwerpen kunt tweaken en tunen met al die andere Photoshop-functies, zoals filters en blends.

Voor het aanpassen van formaten is naar mijn ervaring de generative expand beter dan de fill. Het enige addertje onder het gras is dat (op moment van schrijven) de Photoshop AI-generatieve vulfunctie op dit moment alleen beschikbaar is in de Photoshop-bèta.

Waar haal je nu die Photoshop beta?

Om te kunnen experimenteren met al deze generatieve functies heb je voorlopig Photoshop beta nodig. We verwachten de grote lancering op Adobe Max binnen een tweetal maanden. Je moet dus om te beginnen een account (abonnement) hebben op Adobe Creative Cloud, tenzij je wil experimenteren via Adobe’s Firefly (de web app). De prijs van zo’n abonnement varieert afhankelijk van de tools die je wilt gebruiken, maar je kunt Photoshop ook als op zichzelf staand product krijgen. Neem zeker contact op als je graag een offerte voor een licentie wil.

Wil je de mogelijkheden van Photoshop eerst eens testen voordat je iets aanschaft? Geen probleem! Je installeert een gratis proefperiode van 7 dagen, zodat je kan je later beslissen of je ermee door wilt gaan. Zodra je je hebt aangemeld, klik je op de downloadknop om Photoshop te installeren. Hierdoor wordt het Creative Cloud dashboard op je computer geïnstalleerd. Open het Creative Cloud-dashboard en ga naar het tabblad ‘Apps’. Daar vind je aan de linkerkant het tabblad ‘Beta Apps’. Zoek naar Photoshop (Beta) om de applicatie te installeren.

 

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant