Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

26 juli 2023

Waarom iedereen Adobe Firefly moet uitproberen

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Waar je ook gaat, je zal geconfronteerd worden met artificiële intelligentie. Op het nieuws, op LinkedIn, de bedrijven die je volgt… Iedereen heeft het over AI. Ik geef toe, ik ben ontzettend laat gesprongen op deze hype. Maar al wat ik nodig had om verkocht te geraken, was om de juiste tool tegen te komen. De afgelopen dagen heb ik mezelf verdiept in Adobe Firefly. En geloof me, het is een tool om ‘U’ tegen te zeggen. Adobe Firefly geeft iedereen, grafisch aangelegd of niet, de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Generative fill

Generative fill klinkt je vermoedelijk bekend in de oren. Deze functie is recent aangekondigd in Photoshop Beta. Heb je geen Photoshop, maar ben je toch geïnteresseerd om dit eens uit te proberen? Dan is Firefly wellicht de juiste keuze voor jou. Met generative fill kan je afbeeldingen aanpassen zoals jij ze wenst. Voeg zaken toe, verwijder storende elementen of verander de achtergrond. De generative fill van Firefly is beperkter dan die van Photoshop, maar het geeft je een voorsmaakje. Generative fill is een handige functie voor mensen die af en toe nog sukkelen met verschillende afbeeldingen samen te voegen of bepaalde zaken onopvallend te verwijderen.

Generative recolor

Tot slot kan je nog spelen met generative recolor. Als je deze functie met eigen voorbeelden wil gebruiken, moet je hiervoor zelf een SVG-bestand uploaden (in tegenstelling tot de andere functies). De keuze is hier beperkter dan bij de drie vorige functies. Het is wel de ideale manier om onmiddellijk variaties van je ontwerp te maken. Kleine tip: om een optimaal effect te krijgen, moet je ervoor zorgen dat er voldoende kleurdifferentiaties in je SVG-bestand zitten.

De toekomst van contentcreatie

Ga je alle content met Firefly genereren? Nee, zo ver gaat de tool niet. Ondanks alle middelen waarover we nu beschikken blijft het moeilijk om het exacte beeld dat je in je hoofd hebt te realiseren. De beste manier om het gewenste resultaat te behalen, is door meerdere keren de tool te gebruiken: bijvoorbeeld voor het onderwerp, een extraatje bij het onderwerp, de tekst en de achtergrond. Breng al deze bestanden samen in Photoshop en creëer één mooi geheel.

 

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant