Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

22 juni 2022

Hoe maak jij Declaration of Performance documenten?

Dennis Martens
Account- & Project Manager bij Catena Company

Tot voor kort werden al deze documenten bij Soudal opgemaakt in Word. Een tijdrovende en foutgevoelige job, zo bleek. Naarmate er meer verschillende producten in meer landen in omloop gebracht werden, nam de complexiteit snel toe. De verdere digitalisering van dit proces zou een hoop werk kunnen besparen.

Bij zo’n digitalisering komen wel wat uitdagingen kijken, maar de inhoud en de structuur van DOP documenten is strikt bepaald, en dat maakt het makkelijk om met templates te werken en de product informatie via een tabelstructuur in te voeren. Een proces automatiseren is echter één zaak, de juiste inputs verzamelen en de output documenten meteen op de correcte wijze exporteren een andere.

Meer dan DOP documenten

Soudal leerde door de samenwerking met Catena enkele waardevolle best practices en vertrouwt nu ook voor andere publicaties op de DDP-Suite. Technische fiches en labels voor op de gekende kokers worden op een gelijkaardige manier volledig automatisch gegenereerd. Dat kan gemakkelijk, omdat Catena de ganse marcom technologie stack mooi integreerde.

De aanschaf en integratie van technologie is een kosten/baten overweging die bedrijven vaak te lang uitstellen. Niet onlogisch, want we zijn van nature bang om bestaande processen te verstoren, ook al werken die traag en foutgevoelig. Daarnaast probeert ook iedere werknemer of elk team zijn eigen probleem op te lossen. De bottleneck wordt dan gemakkelijk verschoven naar een andere afdeling.

Integratie van de technologie stack is daarom een absolute must. Dat is onvermijdelijk voor grote organisaties, maar rendeert ook voor kleinere KMO’s. Elk bedrijf moet tegenwoordig tal van publicaties beheren, zowel voor administratieve als marketing & sales doeleinden.

Voorbeeld technical data sheets Soudal

Welke publicaties baren jou zorgen?

Programmaboekjes

Verpakkingen

Technische fiches

Productfiches

Catalogi

Labels

Offertes

Andere

DOP Documenten

Datasheets

Misschien interesseren dezes cases over Digital Data Publishing je ook

Meer tips & inzichten