Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

16 oktober 2023

Alle Adobe MAX Sneaks op een rijtje

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Bij Catena Company volgen we met grote interesse de nieuwste technologische innovaties in de wereld van visuele content creatie. Zo kijken we elk jaar reikhalzend uit naar Adobe Max Sneaks, de spannende show waarin Adobe engineers hun nieuwste creaties demonstreren. Dit jaar maken veel van de MAX Sneaks gebruik van generatieve AI, waardoor makers innovatieve nieuwe tools krijgen voor verschillende media – waaronder foto, video, audio, 3D en design – die creativiteit naar een heel nieuw niveau kunnen tillen.

Project Draw & Delight

Stel je voor: je begint met enkele ruwe schetsen, een schetsje hier, een krabbel daar. Je hebt het gevoel dat je weet waar je naartoe wilt maar dat het finale resultaat nog wat flue is. Draw & Delight zou wel eens je co-piloot kunnen worden doorheen je creatieve proces. Met behulp van generatieve AI zet de tool die prille ideeën moeiteloos om in stijlvolle en strakke tekeningen.

Maar deze tool gaat nog een stapje verder dan enkel text-to-image. Je hebt de mogelijkheid om tekstcommando’s met visuele hints, en zo maakt Draw & Delight er, met de hulp van Adobe Firefly, een hoogwaardige vectorillustraties van die onmiddellijk editeerbaar zijn in Illustrator. Het biedt je ook variaties in kleuren, stijlen, poses en achtergronden.

Tijdens de presentatie werd al snel duidelijk dat je tekenskills echt niet van hoog niveau moeten zijn om heel erg waardevolle output te genereren.

 

©Adobe

Project Scene Change

Met deze sneak wordt het hercomponeren van scènes kinderspel. Stel je voor: je hebt twee fantastische video’s, elk met hun eigen unieke camerabewegingen, maar je wil ze vermengen tot één harmonieus geheel. Scene Change is hier je trouwe partner.

Door gebruik te maken van knappe kunstmatige intelligentie, tovert het project een 3D-render van je achtergrondvideo alsof het is vastgelegd door een camera die danst op de muziek. Voeg daar een onderwerp uit een andere video aan toe, compleet met natuurgetrouwe schaduwen, en je hebt een gloednieuwe scène met perfect gesynchroniseerde camerabewegingen.

Met Scene Change zeg je vaarwel tegen beperkingen door vaste camerabewegingen. Het is alsof je een danser plukt uit de ene routine en hem moeiteloos integreert in een andere, met alle bewegingen en schaduwen perfect op elkaar afgestemd. Het canvas van de filmmaker wordt zo nóg ruimer en grenzelozer. Wat een tijd om verhalen te vertellen!

 

©Adobe

Project Dub dub dub

Nasynchronisatie van video was vroeger een tijdrovend en kostbaar karwei, iets als het manueel opzetten van een gigantische marketingcampagne. Maar stel je nu een wereld voor waarin je die stemacteurs en ellenlange studio-uren kunt overslaan.

Met dit baanbrekende project wordt nasynchroniseren een fluitje van een cent. Dankzij de AI-kracht van Dub Dub kan je jouw video’s moeiteloos naar elke gewenste taal vertalen. En het mooiste? De vertaalde audio behoudt de stem van de oorspronkelijke spreker, perfect gesynchroniseerd met de originele dialogen. Dit is niet alleen efficiënt, maar ook een geweldige manier om authentiek te blijven in een wereld van globalisering. In slechts enkele kliks is jouw content vertaald, afgestemd en klaar voor een wereldwijd publiek! Wat een revolutie voor content creators en marketeers.

 

©Adobe

Project Stardust

De wereld van fotobewerking verandert sneller dan het licht en Project Stardust van Adobe zou hier wel eens een heel erg belangrijke rol in kunnen spelen;

Eerder deze maand konden we al een lek over dit project spotten, maar Adobe onthulde tijdens de Sneaks op MAX wat wellicht de toekomst van AI-gedreven fotobewerking is.

Dit is geen gewone fotobewerker. Stardust, aangedreven door het gloednieuwe Firefly Model 2, biedt gebruikers de mogelijkheid om objecten en mensen moeiteloos uit scènes te verwijderen, achtergronden te transformeren en nog zoveel meer. In feite is het centrale idee achter Stardust om de kracht van geavanceerde beeldbewerking zelf in handen te nemen, dankzij Adobe’s slimme AI-hulpmiddelen.

Maar, een kleine waarschuwing: op dit moment ziet Adobe dit nog als een “sneak peek”, een glimp van wat er mogelijk achter de schermen borrelt. Echter, gezien Stardust voortbouwt op reeds bestaande Firefly-technologieën, zouden we hier waarschijnlijk zeer binnenkort meer van kunnen en mogen verwachten.

 

©Adobe

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant