Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

21 juni 2023

De Impact van AI op contentcreatie en design voor Brandowners

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

In de wereld van marketing en branding is contentcreatie en design van cruciaal belang om merken te onderscheiden en consumenten aan te trekken. We spreken al een hele tijd van een content explosie.  Traditioneel kostten deze processen veel tijd en middelen, maar de opkomst van artificiële intelligentie kan zorgen voor aanzienlijke efficiëntieverbeteringen. In deze blog vertellen we hoe AI-tools kunnen worden ingezet om contentcreatie en design te optimaliseren met de nadruk op efficiëntieverhoging.

Enkele voorbeelden van hoe ze AI momenteel inzetten:

  • Canva maakt gebruik van AI om ontwerpsuggesties te genereren op basis van de inhoud en de lay-out van het ontwerp. Deze functie helpt je door automatisch kleuren, lettertypen en elementen voor te stellen die goed bij elkaar passen. Met behulp van AI kan je in Canva automatisch de achtergrond van afbeeldingen verwijderen, een functie die verbluffend goed werkt volgens ons.
  • Maar ook Adobe gebruikt al enkele jaren Adobe Sensei en integreert op die manier al een hele tijd AI-functionaliteiten in hun software zoals automatische objectselectie, slimme retouchering, automatische aanpassing van afbeeldingen op basis van inhoud en intelligent vullen van ontbrekende delen.

Door AI-functionaliteiten te integreren in hun tools, streven zowel Canva als Adobe ernaar om het ontwerpproces te stroomlijnen, tijdbesparingen te realiseren en gebruikers te helpen bij het maken van aantrekkelijke en professionele content. Deze AI-functies vergroten de efficiëntie en creatieve mogelijkheden van marketeers en designers bij het ontwikkelen van marketingmateriaal.

Combinatie van menselijke creativiteit en AI

Hoewel AI de efficiëntie in contentcreatie en design kan vergroten, is het ook belangrijk om medewerkers goed op te leiden en te betrekken bij dit proces. Door werknemers te trainen in het gebruik van tools en hen bewust te maken van de mogelijkheden, kunnen brandowners het beste uit hun teams halen. AI-tools kunnen bijvoorbeeld ideeën genereren, feedback geven op ontwerpen en suggesties doen voor verbetering. Door menselijke creativiteit te combineren met de kracht van AI, kunnen marketingafdelingen de kwaliteit en efficiëntie van hun werk maximaliseren.

De opkomst van AI heeft een aanzienlijke impact op contentcreatie en design in marketingafdelingen bij brandowners. Door te investeren in automatisering en het trainen van medewerkers kunnen brandowners heel wat efficiëntiewinst halen, terwijl ze de kwaliteit en personalisatie van hun content behouden of zelfs opschalen. Hierdoor kunnen marketeers effectiever content creëren. De toekomst van contentcreatie en design in marketing wordt volgens ons gekenmerkt door de symbiose van menselijke creativiteit en AI-ondersteuning.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant