Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

23 april 2023

Help, ik ben ineens grafisch vormgever!

Joska Fleerackers
Marketeer bij Catena Company

Krijg je ineens meer op je bord dan er oorspronkelijk op je takenlijst stond? Je zal niet de eerste marketeer zijn die dit meemaakt. Online ontwerpprogramma’s zoals Canva en Adobe Express maken het voor een beginner al een stuk makkelijker om snel content naar buiten te pompen. Echter blijf je zonder grafische achtergrond beperkt in het maken van opvallende, goede content. Daarom geven wij in deze blog 4 niet te missen tips mee voor beginners.

Tip 2: Je moet je mosterd ergens vandaan halen

Vooral als beginnende ontwerper is het moeilijk om creatief uit de hoek te komen met je content. Daarom is het geen schande om ergens anders inspiratie vandaan te halen. Dit kan op verschillende manieren. Maak Pinterestborden aan vol designs die jou aanspreken, maak gebruik van templates, volg interessante influencers. Of je kan back to basics gaan. Bezoek een museum en haal inspiratie uit de werken van verschillende kunstenaars.

Tip 3: Sta open voor feedback

Groeien kan je alleen als je je kennis blijft vergroten. Dat houdt ook in dat je open staat voor andere meningen. Je maakt niet alleen content voor jezelf, maar voor een breder publiek. Vraag daarom eens rond op je kantoor of bij je vrienden wat zij ervan vinden. Sta open voor eerlijke antwoorden en ga kritisch met deze feedback om. “Komt dit werkpunt meerdere keren voor?” “Ziet dit er inderdaad beter uit?” “Spreekt dit een bredere doelgroep aan?” “Sluit dit nog aan bij de huisstijl van mijn bedrijf?”

Tip 3

Tip 4: Volg een training

Leren is een levenslang proces. Schaam je daarom niet om een training te volgen op vlak van creatieve tools. Volg een basiscursus in de programma’s die je het meeste gebruikt en bepaal later of je een niveau hoger moet of wil halen. Zo kan je dankzij een paar uur training enkele mooie ontwerpen neerzetten. Wij bieden je een groot assortiment aan van op maat trainingen.

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant