Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

9 augustus 2023

Met deze tip word je de ultieme content creator!

Geerte Verbraeken
Account Manager bij Catena Company

Als jonge professional in de wereld van contentcreatie en marketing is het van cruciaal belang om veelzijdig te zijn. De term “veelzijdige content creator” wordt steeds vaker gebruikt en dat is geen toeval. In een tijdperk waarin digitale media een steeds grotere rol spelen, verwachten brandowners dat hun marketeers en content creators van alle markten thuis zijn.

Niet alleen strategisch inzicht en creatieve vaardigheden zijn belangrijk, maar ook de skills om te werken met verschillende tools en platformen. Daarnaast zien we een opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in marketing en visuele content, wat nog meer mogelijkheden biedt om jouw contentcreatie naar een hoger niveau te tillen.

Waarom zijn deze verwachtingen ontstaan?

De verwachtingen van veelzijdigheid bij content creators zijn een gevolg van de snelle digitalisering en de verschuivingen in het consumentengedrag. In de afgelopen decennia zagen we een ware revolutie in de digitale wereld, waarbij online media zoals sociale netwerken, blogs en streamingplatforms een dominante rol hebben ingenomen. Consumenten zijn steeds meer online aanwezig en verwachten relevante en boeiende content op elk moment van de dag.

Deze veranderingen hebben geleid tot een evolutie in de marketingstrategieën van brandowners. Traditionele kanalen zoals tv en print hebben plaatsgemaakt voor digitale kanalen zoals sociale media en contentmarketing. Dit heeft een enorme impact gehad op hoe merken met hun doelgroepen communiceren.

Om effectief te zijn in deze nieuwe digitale realiteit, moeten content creators meer kunnen dan alleen goed kunnen schrijven. Ze moeten beeldbewerking, videoproductie en grafisch ontwerp beheersen om boeiende visuele content te creëren die de aandacht van het publiek trekt. Daarnaast moeten ze bedreven zijn in het gebruik van sociale media en andere digitale kanalen om hun content te verspreiden en te delen.

De opkomst van AI in marketing heeft deze verwachtingen uiteraard nog verder versterkt.

 

 

De synergie tussen mens en machine

Het mooie van AI-tools is dat ze jou als veelzijdige content creator, zoals ik hierboven al schreef, niet vervangen, maar juist ondersteunen. Terwijl AI zich bezighoudt met repetitieve taken en dataverwerking, kun jij je focussen op het creatieve proces en de strategische benadering. De synergie tussen mens en machine zorgt voor een efficiëntere contentcreatie, waardoor je meer tijd en ruimte hebt voor innovatieve ideeën en campagnes.

 

Concreet voorbeeld: personalisatie en AI

Stel je voor dat je een social media campagne wilt lanceren voor een nieuwe productlijn. Met AI-tools kun je snel de interesses en voorkeuren van jouw doelgroep analyseren op basis van hun online gedrag. Vervolgens kun je gepersonaliseerde content creëren die precies aansluit bij wat jouw doelgroep wilt zien. AI helpt je om de juiste afbeeldingen, kleuren en zelfs de beste tijdstippen voor het plaatsen van berichten te bepalen. Zo bereik je een hogere mate van betrokkenheid en conversie.

 

Naar ongekende hoogtes

Bij Catena Company begrijpen we dat jouw carrière een voortdurende reis van leren en ontwikkelen is. Daarom bieden we trainingen op maat, speciaal ontworpen voor jonge professionals zoals jij. Leer niet alleen alles over de nieuwste contentcreatie tools, maar ontdek ook hoe je jouw veelzijdige vaardigheden verder kunt uitbreiden. Denk aan trainingen over het gebruik van grafische ontwerpsoftware, video-editing tools en het effectief inzetten van sociale media platforms.

Nu is het aan jou!

Ben jij klaar om jouw veelzijdigheid te omarmen en jezelf te bewapenen met een arsenaal aan contentcreatie tools? Met de juiste skills en kennis ben jij een onmisbare schakel in jouw team en een waardevolle asset voor jouw brandowner. Jouw innovatieve aanpak en gebruik van diverse contentcreatie tools zullen een positieve impact hebben op de resultaten van jouw marketinginspanningen. Laat jouw creativiteit de vrije loop met een breed scala aan contentcreatie tools. 

 

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren

Misschien vind je deze case studies ook interessant