Workflow

Catena Company ondersteunt brandowners die zelf hun visueel marketingmateriaal willen maken, beheren en communiceren.

Meer info

Digital Asset Management

Een goed Digital Asset Management (DAM) systeem maakt alle bestanden beschikbaar en doorzoekbaar.

Meer informatie

Dynamic Data Publishing

Met Dynamic Data Publishing versnel je het creatieproces van je marketingmateriaal en doe je dat efficiënt, foutloos en schaalbaar.

Meer informatie

Customized Automation

Via maatwerk kunnen middleware oplossingen worden ontwikkeld die de missing link vormen tussen verschillende 3th party systemen.

Meer informatie

Omnichannel publishing

Bouw je verhaal op één plaats, publiceer het op uiteenlopende mediatypes. Omnichannel Publishing bespaart tijd, kosten en frustraties voor elk type bedrijf.
Meer informatie

8 juni 2022

Op maat video training bij PCS Innotec

Fernando Pauwels
Trainer Video & Animatie

Innovation Summit teaser movie

Er lag een uitdagende case bij PCS Innotec. Voor de Innovation Summit wilden zij een teaser movie maken voor alle Europese distributeurs. Tijdens de training werd een storyboard opgesteld waarbij het ganse scenario tot in de puntjes werd uitgetekend. Daarna gingen de marketing medewerkers zelf aan de slag met het materiaal dat Fernando voorzien had om proefopnames te maken. Zo had iedereen de nodige technieken en processen in de vingers alvorens aan de echte opnames te beginnen.

Op de dag van de opnames werden alle shots ingeblikt. De voorbereidingen leverden hun vruchten af, want de omstandigheden waren echt wel uitdagend. De avondopnames vereisten gevorderde belichtingstechnieken en om het verhaal krachtig in beeld te brengen werd gebruik gemaakt van creatieve camerastandpunten en bewegingen.

Het was een grote uitdaging om met eigen materiaal een video te maken waarin alle aspecten samenkomen. De opleiding op maat door Fernando gaf ons de perfecte leidraad.
Kris Van Grieken, Grafische afdeling PCS Innotec
Kris Van Grieken
Grafische afdeling PCS Innotec

Dankzij de vroegere trainingen was er van enkele aspecten al enige kennis aanwezig. Vooral het inzicht in storytelling is erg belangrijk om een pakkende productie neer te zetten. PCS Innotec had met de teaser movie voor de Innovation Summit bovendien een duidelijk doel voor ogen en kon de strategie met begeleiding van Fernando snel schetsen. Ook in de montage met Premiere had een medewerker zich in het verleden bij Catena Company al getraind.

Het resultaat mag gezien worden. Met de teaser movie werd de Innovation Summit een voltreffer en kregen de marketing medewerkers nog meer goesting om video actief in te zetten in hun communicatie.

Een video training op maat is de snelste manier om zelf je eigen bedrijfsvideo’s te producen. We brengen de puzzelstukjes die eventueel al aanwezig zijn samen en bouwen daarop verder.
Fernando Pauwels, Video Expert bij Catena Company
Fernando Pauwels
Video Expert bij Catena Company

Misschien vind je deze case studies ook interessant

Deze blogs zullen je wellicht ook interesseren